GLEDER SEG: Starts storscorer Matthias Vilhjalmsson er friskmeldt til mandagens kamp mot Sarpsborg 08. GLEDER SEG: Starts storscorer Matthias Vilhjalmsson er friskmeldt til mandagens kamp mot Sarpsborg 08. Foto: Nicolai Olsen

Starts toppscorer er klar igjen

Matthias Vilhjalmsson er tilbake i full trening etter et skadeavbrekk.

KRISTIANSAND (fvn.no): — Matthias er klar, Espen (Børufsen) må vi teste nærmere før kampen mot Sarpsborg 08, sier Starts fysioterapeut Jørgen Rostrup.

Starts storscorer de siste årene, Matthias Vilhjalmsson, fikk seg en skade i kneet mot Viking 16. mai. På rekordtid er han tilbake i full trening.

— Jeg føler meg i alle fall bra. Nå må jeg bare sørge for at det ikke skjer noe galt før Sarpsborg-kampen, sier Vilhjalmsson.

Espen Børufsen har slitt med vondt i både kne og lår de siste ukene, og trenger nærmere testing før kampen mot Sarpsborg. Både Jon Hodnemyr (smell i hodet) og Gudmundur Kristjansson (vond lyske) har stadig noen uker igjen før de er spilleklare.

Espen Børufsen (t.h.) må testes nærmere før han kan meldes kampklar til oppgjøret mot Sarpsborg 08. Foto: Håvard Karlsen

Best på intervall På en intervalløkt mot slutten av torsdagens trening på Sparebanken Sør Arena var han best av samtlige. Hver gruppe løp totalt 150 meter sju ganger innen en tidsramme på 30 sekunder. Vilhjalmsson løp som en klokke, og passerte målstreken på nøyaktig samme sekund hver gang.

— Jeg har vært god til å løpe, men jeg synes det er bedre å løpe med ball. Jeg har mye energi som jeg må få ut, siden jeg ikke har vært med på en stund, forklarer islendingen, som står bokført med 37 fulltreffere siden han kom til Start foran 2012-sesongen.

Nå gleder han seg til å kunne løpe ut på kunstgressmatten når Start tar imot Sarpsborg 08 mandag kveld.

— Det blir godt. Vi er nødt til å komme oss tilbake på vinnersporet igjen. Sarpsborg er et bra lag som jeg har respekt for, så det blir en tøff kamp, sier 28-åringen.

- 95 prosent om oss selv

Start har kun tatt ett poeng på de siste tre kampene. Nå mener Vilhjalmsson det er på tide å finne fram videoer fra når laget har vært på sitt beste, og få selvtilliten tilbake i spillergruppen.

— Vi må tenke på oss selv nå – det blir kanskje litt for mye fokus på motstanderen. Vi ser at vi mangler litt selvtillit i laget, så vi må heller se på gode, gamle bilder. For på vårt beste er vi gode, og vi må finne tilbake til hva vi har gjort riktig når det har gått bra. Det handler 95 prosent om oss selv – motstanderen kan vi ikke gjøre så mye med, sier Matthias Vilhjalmsson, som denne sesongen har scoret tre mål på de sju kampene han har spilt.