KRISTIANSAND: – For at vi skal skape en vinnerkultur må vi ha samme innstilling som vi har på 0-0 eller som du har på 1-0, altså at du tør å bruke de hullene og rommene som motstanderen gir deg og få steppe opp aggressiviteten litt mer, sier Start-trener Sindre Tjelmeland til Fædrelandsvennen.

Start-treneren er fullt klar over Starts fryktelige hjemmestatistikk under ham.

Tar ledelsen uten å vinne

Kun en av syv hjemmekamper er vunnet. I tillegg har Start en klar tendens til å klappe sammen etter at de har tatt ledelsen. I hele syv kamper under den nye treneren har Start tatt ledelsen uten å vinne.

Fem ganger har de gått i ledelsen på Sparebanken Sør Arena uten å dra i land en trepoenger. I de tre siste hjemmekampene, mot Sogndal, KFUM Oslo og Fredrikstad har Start tatt ledelsen 1–0. Kun mot Sogndal (1–1) ble det poeng til slutt.

– Vi må klare å beholde den samme roen som vi har med ball i starten av kampene. Uten ball så er det å beholde den samme aggressiviteten og den fysiske tilstedeværelsen for å kunne vinne ballen ofte, men først og fremst kanskje det med å fortsette å angripe motstanderen litt mer aggressivt, sier Start-treneren, som har en langt bedre bortestatistikk enn hjemmestatistikk.

33 baklengsmål

Laget har kun tatt åtte poeng hjemme i år, mot 17 borte.

– Hvorfor har det vært så stor forskjell på laget hjemme og borte?

– Det skal egentlig ikke være noe forskjell, det er jo en grønn bane og 11 mot 11 både hjemme og borte. Det handler om å få gjort en del av de samme tingene som vi har gjort på bortebane og som vi har klart å gjøre i noen hjemmekamper, som blant annet mot Mjøndalen i cupen og Blink hjemme. Vi kan ikke gjøre noe annet enn å snu det og prøve å gjøre Sparebanken Sør Arena til en plass hvor et lag ikke har lyst til å komme, sier 31-åringen, som leder laget som har sluppet inn nest flest mål i 1. divisjon etter Grorud.

Under Tjelmeland har Start sluppet inn 33 mål, og hele 12 av dem har kommet i andre halvdel av andre omgang.

– Jeg har ikke et godt svar til deg på hvorfor det er sånn. For det første er 33 mål altfor mye, men heldigvis så vi bedre ut defensivt forrige kamp så vi må bare bygge videre på det.