— Jeg hadde ikke regnet med å vinne så mye før kampen, men vi viser at det er mulig. Nå skal vi hvert fall til finalen, sier Matthias Rasmussen og smiler etter åttendelsfinalen i G19 NM.

Det tror trener Mattias Andersson er mulig.

— Vi har så mange bra spillere at vi kan gå helt til finalen, påstår Andersson.

Vil sende Rosenborg hjem

Stopperkollega med Rasmussen, Mathias Laudal, tror også finalen er et realistisk mål og er klar på hva han håper på i neste runde.

— Rosenborg må bare komme så kan vi sende dem hjem. Jeg elsker å spille mot trøndere og jeg kjenner mange av dem, forteller stopperkjempen Laudal i jubelbrus.

Kampen startet jevnspilt og tett, men det tok ikke mange minuttene før Odd fikk en stor sjanse på dødball som Start berget unna på streken. Etter halvspilt omgang skaffet gjestene fra Telemark et spillemessig overtak, men det var Start som tok ledelsen.

Magnus Hallandvik fant nydelig Lars-Jørgen Salvesen i bakrom. Spisskollegaen lobbet inn 1-0 elegant på halvspretten fra 16 meter.

— Vi scorer noen fantastiske mål og er gode på kontringer, jubler Mattias Andersson, Starts trener.

Gjorde grep i pausen

Odd brukte bare to minutter på å svare etter et innlegg, før vertene igjen kom foran. Mathias Laudal vridde spillet til venstre hvor Peder Karlsen sto klar til å sette fart. Kanten skar innover og fikk gå og gå. Fra tjue meter drev han prikkskyting og dundret inn 2-1 ved lengste stolpe.

— Vi spilte egentlig en middels førsteomgang på deres premisser, mens vi retter opp litt i andre omgang og da går det mye bedre, sier Rasmussen.

— Jeg så at vi måtte gjøre noen justeringer i pausen. De lykkes vi med og andre omgangen er veldig sterk, mener Andersson.

Start begynte andreomgangen godt. Da 55 minutter sto på stadionuret vant Erlend Segberg ballen sentralt og satte opp Hallandvik. Han serverte igjen spisskollega som i andre omgang var Markus Håbestad. Innbytteren chippet ballen over målvakten til Odd og 3-1 til Start.

— Vi er også svært effektive. Jeg trodde dette skulle bli en kamp hvor vi hadde hjertet i halsen i nitti minutter, men det ble bare i 45. Vi møter et godt Odd-lag med fart og fysikk, men med energi og tro kan man nå veldig langt, sier Andersson.

- Smaker fantastisk

På tampen la Eirik Wichne på til 4-1 med et fantastisk volleyskudd, også dette målet etter en kontring som 1-0 og 3-1. At det var Odd som fikk merke Starts nådeløse effektivitet la slettes ikke noe demper for Andersson, som spilte for telemarkingene i sin spillerkarriere.

— Det gjør det ekstra kult. Jeg var jo lagkamerat med Tommy Svindal-Larsen som trener Odds lag. Dette smaker fantastisk og jeg er veldig glad på guttas vegne, sier Andersson.