19-åringen er en defensiv midtbanespiller, som også kan brukes lengre tilbake på banen. Nwakali har flere aldersbestemte landskamper for Nigeria, og har blant annet spilt U20-VM (2015) og U17-VM for hjemlandet sitt.

Nwakali tilhører den engelske storklubben Manchester City, som han signerte en fireårskontrakt med i januar 2014. Siden har han vært på utlån til klubber som Atlético Malagueño (nivå fire i Spania) og Girona FC (nivå to i Spania).

Start låner den nigerianske midtbanespilleren Chidiebere Nwakali fra Manchester City. Her er 19-åringen i aksjon på torsdagens trening på Sparebanken Sør Arena. Foto: Håvard Karlsen

— Intensjonen er at han blir Start-spiller, i hvert fall på utlån fram til sommeren, og kanskje ut året. Det er bare det formelle som skal på plass. Han hadde medisinsk test torsdag morgen, og ettersom jeg har forstått var den bra gjennomført, sier Even Øgrey Brandsdal, administrerende direktør i Start.

Ligner på Annan

— Hva slags spiller får Start?

— Nå har Steinar (Pedersen, Start-trener, red.anm.) gjort et veldig godt forarbeid, og brukt mye tid på å sjekke referanser og til å snakke med Manchester City. Nwakali er en hardtarbeidende midtbanespiller, som kan minne litt om Anthony Annan. Jeg er veldig spent på å se selv hva vi har. Han er en ung gutt, men han har vist at han har kvaliteter som kan styrke stallen vår, sier Øgrey Brandsdal.

Club 21 bidrar igjen

Det er Starts samarbeid med sponsorlauget Club 21 som gjør denne overgangen mulig.

— Vi har egentlig vært veldig tydelig på at dette er stallen vi har. Club 21 var inne før jul, og investerte fire millioner kroner inn i klubben. De har sett at de har fått valuta for pengene, og nå ønsker de å være med på å bidra ytterligere, sier Øgrey Brandsdal.

Nwakali skal bli spilleklar til Starts kamp mot Viking 2. april. Det norske overgangsvinduet stenger 31. mars.

Vi kommer med mer etter at torsdagens trening er over.