ÅLESUND (fvn.no): Etter pause var det Start som skapte så å si alt på Color Line Stadion, men Chidiebere Nwakalis scoring var ikke nok til å sikre en kjærkommen trepoenger.

— Vi spilte en veldig bra kamp. Jeg er glad for å score, men det målet skulle så gjerne gitt tre poeng, sier Starts målscorer til Fædrelandsvennen etter kampen.

— Vi er skuffet over at vi ikke klarte å vinne denne kampen. Vi var veldig nær en seier, sier Rolf Daniel Vikstøl.

(krever innlogging)

To store Aalesund-sjanser

Start fikk den første sjansen da Jens Kristian Skogmo fant Mathias Rasmussen foran mål, men headingen fra seks meter ble ikke mer enn en pasning tilbake til Andreas Lie i Aalesund-buret.

Det var store sjanser begge veier i den 1. omgangen, og det var vertene som hadde de to største. Først kom et skremmeskudd da Oddbjørn Lie smalt ballen i tverrliggeren fra 20 meter.

Da halvtimen var passert sto Håkon Opdal for kampens store prestasjon. Samme Oddbjørn Lie var igjen på farten. Han ble spilt gjennom og hamret løs fra en noe spiss vinkel. Ballen er på vei inn i nettet, men Opdal fikk opp venstrearmen på et mirakuløst vis og fikk slått ballen bort. En verdensklasseredning av Starts sisteskanse.

Chidiebere Nwakali sendte Start i føringen, men sørlendingene klarte bare uavgjort i bunnkampen. Foto: MARIUS BØSTRAND

Det var en jevnspilt omgang, selv om Aalesund hadde et lite overtak både spille— og sjansemessig. Men begge lagene gikk målløse i garderoben.

Start meg god 2. omgang

Sørlendingene kom bedre ut av startblokkene i 2. omgang og skapte flere store sjanser.

Lars-Jørgen Salvesen styret en pasning fra Chidiebere Nwakali mot lengste stolpe, men ballen traff hælen til Daniel Aase som hadde beveget seg inn foran mål. Rett etter headet Tapio Heikkilä i tverrliggeren.

Start fortsatte å kjøre på, og fikk scoringen midtveis i 2. omgang. Et strålende angrep der Espen Børufsen ga ballen til Kristoffer Ajer. Chidiebere Nwakali kom på et flott løp i midten, og ble spilt alene med keeper. Nigerianeren var iskald alene med keeper og ga Start ledelsen.

Den ledelsen varte til det var 12 minutter igjen av kampen. Midtstopper Edvard Skagestad fikk stå helt alene på sju meter etter et frispark og hamret inn utligningen.

Nwakali fikk en mulighet til å gi Start ledelsen på ny da han skjøt på hel volley fra 16 meter, men ballen snek seg på utsiden av stolpen.

Start hadde noen gode overgangsmuligheter mot slutten av kampen, men ubesluttsomhet gjorde at det ikke ble de helt store mulighetene av det.

— Vi gjennomførte en brukbar bortekamp. Vi hadde noen store overgangsmuligheter i 2. omgang, som gjorde at vi burde avgjort kampen. Det går på råskap og beslutsomhet i avgjørende situasjoner, sier Start-trener Steinar Pedersen.

Dermed endte det 1-1 i bunnkampen – et lag begge lag helst måtte vinne. Start har nå tatt fem poeng etter 11 serierunder. Det er nå 26 strake seriekamper siden forrige seier, og sørlendingene kan tangere rekorden om de ikke slår Sogndal til helga.