NY KAPTEIN: Rolf Daniel Vikstøl får kapteinsbindet av Bård Borgersen. Her er 26-åringen avbildet etter onsdagens trening på Sparebanken Sør Arena. Foto: Håvard Karlsen

Rolf Daniel Vikstøl (26) skal lede Start de siste sju siste kampene av årets sesong.— Jeg er en gutt fra Vågsbygd, som er født og oppvokst i Kristiansand. Da er det stort å få bære kapteinsbindet for Start, og dette er noe jeg ser på som en stor ære, sier Vikstøl til Fædrelandsvennen.

26-åringen fikk beskjeden fra Bård Borgersen for noen dager siden.

— Bård ville at jeg skulle ta over kapteinsbindet, og han spurte om jeg var klar for det. Jeg sa selvfølgelig ja, og skal gå foran som et veldig godt eksempel, sier Vikstøl.

Borgersen sier at det ikke ligger noe dramatikk i byttet av kaptein fra Gudmundur Kristjansson til Vikstøl.

— Rolf skal være kaptein fordi han har stått for kontinuitet her, han har stått for kvalitet, og han er en lokal gutt, sier Borgersen, og fortsetter.

— Og det siste punktet, som kanskje er det viktigste, han står for det killerinstinktet og urkraften du må ha når det er helt jevnt, og du faktisk må prestere ikke bare 100 prosent, men 103 prosent. Da har han en kraft som er ekstrem, og det vil jeg at han skal gå foran med.

- Rolf blir en fin kaptein

- Det er ikke noen avskilting av Kristjansson?

— Nei, absolutt ikke. Kristjansson skal fortsatt være en lederfigur her, men kapteinsbindet skal Rolf ha nå, sier Borgersen.

Kristjansson, som ble utnevnt til Start-kaptein av Mons Ivar Mjelde før årets sesong, sier han ikke bryr seg nevneverdig om skiftet av kaptein.

— Om jeg har kapteinsbindet eller ikke så kommer jeg til å fortsette å ta ansvar og gjøre jobben min. Det har ikke så mye å si for meg. Rolf blir en fin kaptein, sier den islandske hardhausen.

- Hva slags kaptein får Start nå?

— En som er villig til å ofre seg for laget, som går i taklingene helhjertet, og som går foran i krigen, sier Kristjansson.

Kapteinsdebut mot LSK

Vikstøl kom til Start fra Våg i 2006, og fikk sin debut på A-laget i en cupkamp mot Vard året etter. I 2008 debuterte han i serien mot Kongsvinger, og i 2010 hadde han etablert seg som venstreback under Knut Tørum.

26-åringen står så langt bokført med 136 kamper i eliteserien for Start. Lørdag skal han føre Start ut på Sparebanken Sør Arena som kaptein for første gang.

- Hvordan blir det, tror du?

— Det blir nok litt ekstra nerver. Jeg kommer til å glede meg kjempemye i hvert fall. Det blir litt spesielt å kunne gå utpå her med litt folk på tribunen. Jeg kommer til å være stolt da, sier Vikstøl.

Espen Børufsen er sikker på at Borgersen har gjort et godt valg.

— Rolf kommer til å bli en god kaptein. Rolf er veldig solid, og du vet alltid hva du får av ham. Han går foran i alle dueller, og gir alltid 100 prosent, og det tror jeg er bra for oss, sier kantspilleren.

- Er det noe sånt dere trenger nå?

— Ja. Kristjansson har gjort en fin jobb, så det er ikke noe imot han. Jeg synes kanskje Rolf er typen vi kan trenge nå for å få inn det vi behøver i laget, rett og slett, sier Børufsen.

Resten av lederteamet i Start forblir uendret. Det består av Espen Hoff, Kristoffer Ajer og Gudmundur Kristjansson.