— Jeg gleder meg. Det er gøy å få tillit og spille, sa Matias Rasmussen til Fædrelandsvennen tidligere denne uken.

17-åringen får fornyet tillit i den hengende spissrollen bak Mads Stokkelien i kampen mot Vålerenga fredag kveld. Bård Borgersen har gitt samme mannskap som spilte mot Lillestrøm forrige helg sjansen på ny.

Det er kun andre gang i år at Start spiller med samme mannskap i to kamper på rad.

Her er laget: Håkon Opdal – Gudmundur Kristjansson, Michael Christensen, Jørgen Hammer, Rolf Daniel Vikstøl – Espen Hoff, Henrik Breimyr, Kristoffer Ajer, Espen Børufsen – Mathias Rasmussen, Mads Stokkelien.

Start hadde tapt åtte kamper på rad før de spilte 0-0 mot Lillestrøm forrige helg. Sist Start-seier kom mot Stabæk 4.juli.

Borgersens tredje kamp

— Jeg forventer en åpen kamp med høy intensitet. Samtidig tror jeg ikke det blir så mange mål, sier Start-trener Bård Borgersen, som mener laget skal ta nye steg i hans tredje kamp som hovedtrener for klubben.

— Jeg tror vi kommer til å fremstå bedre enn det vi gjorde mot Lillestrøm sist. Alt ligger til rette for det, sa han etter fredagens trening.

Borgersen leder Start i sin tredje kamp etter at Mons Ivar Mjelde gikk fra jobben tidligere i september.

Vant sist i 2013

Start har bare vunnet åtte av 31 seriekamper mot Vålerenga på bortebane. Bohemene har tatt alle poengene i 17 av oppgjørene. Målforskjellen er 36-63 i Starts disfavør.

Sørlendingene tok sin siste seier på Ullevaal Stadion i 2013. Vålerenga dominerte banespillet, men det var de gulsvarte som var mest effektive. Mot spillets gang sørget Alejandro Castro og Bismark Acosta for 2-0-ledelse ved pause. Innbytter Sondre Tronstad scoret sitt første og siste mål i eliteserien ni minutter før slutt. På overtid reduserte hjemmelagets Jan Lecjaks til 1-3. Siste serieomgang og siste kamp for Start

I fjorårets sesong møttes klubbene i siste serieomgang. Vålerengas Herman Stengel scoret kampens eneste mål i slutten av første omgang. Flere av Start-spillerne som løp ut på Ullevaal stadion akslet den gule trøya for siste gang, blant andre Pål Vestly Heigre (Tromsø), Bismark Acosta (Brann), Ernest Asante (Stabæk), Zlatko Tripić (Greuther Fürth), Amin Nouri (Brann) og Glenn Andersen (Jerv).

Fra Start til VIF

Kristiansanderen Kristofer Hæstad er blant dem som har blandede resultater på Ullevål. I sin første kamp på landslagsarenaen ble Hæstad og resten av Starts midtbane ett nummer for små da de gulsvarte tapte 0-4 i 2002. Kjetil Rekdal, dagens VIF-trener, hadde en målgivende pasning. Petter Belsvik, Starts toppscorer i 1994 og 1995, satte inn ett av hjemmelagets mål.

Hæstad meldte overgang til Vålerenga i 2008. Året etter utliknet Hæstad til 2-2 før Christian Bolaños scoret vinnermålet på overtid. I 2010 måtte Hæstad ut med skade etter 17 minutters spill. Han ble erstattet av Bengt Sæternes som reduserte til 1-1 fire minutter senere. Sluttresultatet ble 8-1. Forøvrig satt Knut Henry Haraldsen på Starts innbytterbenk i dette oppgjøret. Haraldsen var på banen for hovedstadsklubben da de vant 7-2 i Kristiansand i 2002.