Se scoringene i Start-Stabæk 4-1 i vinduet ovenfor

Stortalentet Kristoffer Ajer scoret to nye mål da Start banket Stabæk 4-1 lørdag. Jesper Mathisen mener det er et mysterium dersom det ikke blir budkrig på 17-åringen i sommer.

ta72aabf.jpg

— Han er en av de beste spillerne i eliteserien for øyeblikket, sier Jesper Mathisen til Fædrelandsvennen.Kristoffer Ajer, som kom til Start fra Lillestrøm i fjor sommer, blir sett på som Norges største talent. Denne sesongen hadde han som mål å dominere i enkeltkamper i eliteserien, og det har han gjort til gangs.

Lørdag kom mål nummer seks og sju i landets øverste divisjon, og han er nå toppscorer for Start, sammen med den islandske spissen Matthias Vilhjalmsson.

— Det er et mysterium om det ikke blir budkrig i sommer. Han er så dominant i flere kamper på rad, selv om han spiller i en posisjon som ikke er hans beste. Ufattelig imponerende, sier Mathisen, som jobber som fotballekspert for TV2.

— Mye interesse nå

Jesper Mathisen er imponert over det han ser av Kristoffer Ajer. Foto: Håvard Karlsen

Storklubber som Arsenal, Tottenham og Liverpool har allerede finsiktet Ajer. Det var trolig også flere utenlandske klubber til stede på Sparebanken Sør Arena lørdag for å se på Starts stortalent.— Det vil jeg ikke uttale meg om, sier hans agent Tore Pedersen til Fædrelandsvennen.

At mange følger Ajer er det lite tvil om, ifølge Pedersen.

— Han gjør det bra for tiden, sier en ordknapp agent.

Ajer selv uttalte etter kampen mot Stabæk at han tvilte på at det ble en overgang til utlandet allerede i sommer.

— Det er mye interesse nå, men det fokuserer jeg ikke noe på. Jeg vil være i Start nå, og jeg spiller 90 minutter hver eneste helg nå. Da er det ikke noe bedre utviklingsarena noe annet sted, sa Ajer til Fædrelandsvennen.

- Rå i alt han gjør

Ajer har hatt en enorm utvikling det siste året siden overgangen fra LSK.

— Han har tatt store steg. Den gutten som kom til oss i fjor, og spilte noen kamper, var jo bra, men han var ung og uferdig, sier trener Mons Ivar Mjelde.

Det er trolig bare et spørsmål før Start mottar et godt veldig godt bud på Ajer.

— Jeg er glad han er her, og så lenge jeg får trene ham, er jeg fornøyd. Tidsnok vil han nok gå videre, sier Mjelde.

Start-sjef Even Øgrey Brandsdal unner Ajer alt godt.

— Ajer er helt rå i alt han gjør. Han har en vinnermentalitet som er helt vill, uavhengig om det er biljard i sosialrommet, gris på løkka, eller når han spiller eliteseriefotball. Han vil alltid vinne, og det er derfor han også lykkes til de grader, sier Øgrey Brandsdal.

Årsbeste mot Stabæk

Grunnen til at Ajer-familien flyttet ned til Sørlandet i fjor sommer, var at de ville komme nærmere søstrene hans Katrine (29) og Karianne (27).

— Jeg må også trekke fram familien som står bak Ajer, og som har gitt ham den tryggheten og ballasten som kreves, en familie som har beina godt plantet på jorda, og gitt ham evnen til å nullstille etter enhver suksess. Det har blitt mange suksesser på ham, for å si det mildt, sier Øgrey Brandsdal.

Start spilte for øvrig sin beste kamp for året lørdag. Matthias Vilhjalmsson åpnet scoringsballet etter 20 minutters spill på Sør Arena. Espen Hoff satte inn 2-0 på overtid i førsteomgang.

Etter pause la Ajer på til 3-0 med hodet etter 53 minutters spill. Stabæk reduserte da 68 minutter var spilt, men Ajer slo tilbake og headet inn 4-1, som ble sluttresultatet, minuttet senere.

Endelig strålte Starts leiesoldater

Både Andreas Hollingen og Ole Martin Rindarøy spilte sin beste kamp for årets da Start banket Stabæk 4-1 lørdag.

— Jeg følte jeg traff veldig godt mot Stabæk, og jeg trivdes godt utpå der, sier Rindarøy til Fædrelandsvennen.

19-åringen hadde målgivende til Starts to første mål lørdag. I tillegg temmet han Stabæks offensive trussel Ernest Asante helt.

— Jeg følte jeg hadde god kontroll på ham, sier Rindarøy.

I forrige uke ble det klart at Start ville beholde både Rindarøy og Hollingen ut sesongen.

— Vi trives veldig godt her, og det er fint å være i Start. Vi vet vi ikke får spille i Molde, sier Rindarøy.

Mons Ivar Mjelde var aldri i tvil om at han ville beholde duoen.

— De har tilført oss mye. Jeg har snakket med Molde-trener Tor Ole Skullerud, og han er veldig glad for at de har spilt så mye som de har gjort. Jeg ser også en tendens til at de blir bedre og bedre jo mer de får prøvd seg, sier han.