START — HAUGESUND 1-0

KRISTIANSAND (fvn.no): Start vant sin første kamp siden 4. juli i fjor. Det er 449 dager siden Start slo Stabæk 4-1 på Sparebanken Sør Arena. Søndag ble det en etterlengtet 1-0-seier et medaljejagende Haugesund.

— Det er vanvittig deilig å vinne fotballkamp igjen. Det stopper kjeften på alle de som trodde at vi ikke skulle vinne en kamp i hele år. Gutta skal ha all mulig honnør for den innsatsen de legger ned, sier Start-trener Steinar Pedersen til Fædrelandsvennen.

— Vi har ikke tapt mot verken Molde eller Strømsgodset, så vi vet vi kan matche de fleste lagene i Norge. Det var deilig. Vi skal fortsette å bygge videre på dette de siste fem kampene, og inn mot neste sesong, sier venstreback Henrik Robstad.

Det var elleville jubelscener da Start endelig vant en seriekamp igjen. Foto: NTB scanpix

Gjorde bytte i pausenEtter en svak 1. omgang der Start-spillerne så vidt fikk lov til å låne ballen, var det ikke mange som trodde at seieren skulle komme mot Haugesund søndag. Men trener Pedersen gjorde grep og satte inn Gudmundur Kristjansson for Dulee Johnson og endret fra 4-4-2 til 4-5-1. * Les også: Opdal Starts beste da marerittrekken ble brutt

— Vi hadde ikke kontroll i 1. omgang, men så vant vi krigen etter pausen. Vi hadde for store avstander, så ble vi bedre til å få trykk på Haugesund utover i kampen. Vi begynte å vinne dueller og da vant vi ballen høyere i banen, sier Lars-Jørgen Salvesen, som ble flyttet fra spiss til indreløper i pausen.

Superinnbytter fra Flekkerøy

Etter 75 minutter kom Dennis Antwi seg forbi Haugesunds målvakt og skulle bare sette ballen i det tomme buret, men William Troost-Ekong sto i veien og dyttet ballen i stolpen og ut.

I det 82. minuttet gjorde Steinar Pedersen sitt siste bytte. Ut gikk Antwi, og inn kom Lasse Sigurdsen. 19-åringen hadde vært på banen i 54 sekunder da han avgjorde kampen. Espen Børufsen kom rundt på venstre og la inn mot bakre stolpe. Der sto Lasse Sigurdsen fra Flekkerøy og stanget ballen i nettet – sitt aller første eliteseriemål.

— Dette er noe jeg har drømt om. Det er så deilig og det betyr så mye, sier matchvinneren, og legger til:

— Jeg fikk først beskjeden tre minutter før jeg kom inn, og jeg hadde nok ikke kommet inn om Antwi hadde scoret, sier Flekkerøy-gutten, som har scoret åtte mål på de siste tre kampene for Start 2 i 3. divisjon.