Ole Didrik Blomberg blir ikke å se i Start-drakt i 2020. Ole Didrik Blomberg blir ikke å se i Start-drakt i 2020. Foto: Paul S. Amundsen

Talent takket nei til Start

Ole Didrik Blomberg (19) har takket nei til et kontraktstilbud fra Start. Han tror mulighetene til å utvikle seg videre er best hos Åsane.

– Jeg føler meg ikke moden og klar for å ta steget opp i eliteserien. Jeg trives utrolig bra i Åsane, og vil utvikle meg videre her, sier Blomberg til Bergensavisen.

Avisen meldte fredag forrige uke at Start og Åsane var enige om en overgang for den 19 år gamle backen.

Avisen skriver at partene har forhandlet om de personlige betingelsene. På onsdag var avtalen klar, men etter et døgn med betenkningstid kom Blomberg fram til at han heller ønsket å bli i Åsane, som rykket opp til 1. divisjon i fjor.

Spilleren, som for bare ett år siden spilte for 4.-divisjonslaget Gneist, sa til Fædrelandsvennen tidligere i vinter at han antakelig ble i Åsane, i hvert fall frem til sommeren.

– Det er en ærlig avgjørelse fra en spiller vi var interessert i. Vi har et trenerteam som er tydelig på hva som kreves for å spille i Start, og da er det modent av Ole Didrik at han ikke føler han er klar for å ta det steget, sier Christopher Langeland, arbeidende styreleder i Start En Drøm.

– Hva betyr dette for overgangsvinduet dere?

– Det betyr ikke så mye sånn sett. Det var et talent som klubben hadde håpet å få utvikle videre. Så vil han sikkert utvikle seg videre i Åsane og så kan du ikke se bort fra at det blir en overgang på et senere tidspunkt, sier Langeland.

I Start var han tiltenkt en rolle som utfordrer til Eirik Wichne.

– En spennende spiller. Vi vet om han, og hva han kan bidra med. Så er vi en av ganske mange klubber som er klar over han og hans kvaliteter, har Hardarson sagt om Blomberg tidligere.