Mads Stokkelien håper på nettsus i kampen mot LSK lørdag. Her er spissen i kampen mot Haugesund, som endte med et 1-3-tap på Sparebanken Sør Arena. Mads Stokkelien håper på nettsus i kampen mot LSK lørdag. Her er spissen i kampen mot Haugesund, som endte med et 1-3-tap på Sparebanken Sør Arena. Foto: NTB SCANPIX

Stokkelien: - På tide at jeg scorer

Mads Stokkelien er målløs i eliteserien siden 15. serierunde i 2012.

Lørdag får 25-åringen sin fjerde kamp for Start siden returen til Sørlandet i slutten av august. I de tre første kampene har han gått målløs av banen.

  • Nå synes jeg det er på tide at jeg scorer et. Jeg håper jeg får litt mer å jobbe med i denne kampen, og det er jeg overbevist at jeg kommer til å gjøre, og da er det bare opp til meg å sette den i kassa, sier Hånes-gutten.

Spissen fikk det vanskelig på topp for Start sammen med Lars-Jørgen Salvesen mot Sarpsborg 08 i forrige serierunde. Mot Lillestrøm får han trolig med seg Mathias Rasmussen på topp.

  • Mot Sarpsborg hadde vi potensielt mange muligheter til å ta overganger og skape sjanser, som vi ikke benyttet oss av, sier Stokkelien.

Bedre arbeidsvilkår?

Start har evaluert forrige kamp grundig, og så at Sarpsborg 08 etterlot seg mye rom.

  • Vi ser i hvert fall at mulighetene ligger der, og det har vi jobbet med denne uka. Vi ser når vi kan ta muligheten, når vi kan vende spillet hurtig, og skape overtall på en av sidene, sier Stokkelien.

- Blir det bedre arbeidsvilkår for deg på topp, tror du?

  • Jeg håper jo det. Vi fikk ikke til så mye offensivt mot Sarpsborg, men mulighetene var der. Vi gjorde kanskje noen feilvalg, og jeg var kanskje ikke hurtig nok i ballbehandlingene enkelte ganger, sier Stokkelien.

- En stund siden

Dersom Stokkelien scorer lørdag, blir det hans første mål i eliteserien siden 2012-sesongen. Da scoret han for Stabæk i 1-3-tapet borte mot Sogndal. Siden har han spilt ni eliteseriekamper uten nettkjenning.

I 2013 ble det 17 mål for 25-åringen i 1. divisjon, og i 2014 dro han til proffspill i New York Cosmos. Der ble det åtte mål på 38 kamper, før han vendte tilbake til Start i august.

  • Det begynner å bli en stund siden, så det hadde vært veldig gøy med et mål i eliteserien igjen, sier Stokkelien.

- Det stresser deg ikke?

  • Nei. Nå har jeg vært med i så mange år at det ikke stresser meg så mye som det gjorde før, men selvfølgelig ønsker jeg å score, og bidra til at vi vinner fotballkamper. Det viktigste til syvende og sist er at vi får en seier. Om jeg scorer eller ikke, er ikke så viktig, men hvis jeg putter ett øker sannsynligheten for det, sier Stokkelien.