KRISTIANSAND (Fædrelandsvennen): Start spilte en god hjemmekamp mot Sarpsborg 08 og vant fullt fortjent 3-1. — Det var en god kamp av gutta. Selv om Sarpsborg fikk en utligning, så fortsatte vi å kjøre kampen. Da kom også målene, sier Start-trener Mons Ivar Mjelde.

Høyest var jubelen og stemningen da speaker på Sparebanken Sør Arena annonserte målscoreren på det første målet, 16 år gamle Kristoffer Ajer. På hel volley dunket han ballen ned i nærmeste hjørne, utagbart for Sarpsborgs keeper Duwayne Kerr. Dermed ble Ajer den tredje yngste målscoreren i eliteserien.

— Dette er et øyeblikk jeg har drømt om lenge, å score mitt første mål i eliteserien, sier Ajer.

— Fantastisk at Ajer scoret. Gøy for ham og viktig for oss, sa Start-trener Mons Ivar Mjelde på vei inn til garderoben ved pause.

Sarpsborg slo tilbake

Sørlendingene skapte flere gode sjanser utover i omgangen. Størst var muligheten til Espen Hoff etter rundt halvtimen spilt. Først var det en Sarpsborg-forsvarer som holdt på å sette ballen i eget nett. Ballen gikk ut til Hoff som fra to meter bare skulle sette ballen i nettet, men skjøt ballen rett i Kerr.

Dermed var det Start som kunne gå til pause med 1-0-ledelse.

I 2. omgang fortsatte Start kjøret mot Sarpsborg-målet, men i stedet for å få 2-0, utlignet gjestene.

Martin Wiig sendte i vei et skudd som snek seg på innsiden av stolpen bak Terje Reinertsen, et skudd sisteskansen nok burde tatt.

Tripic-dobbel

Men Start-laget reiste seg umiddelbart, og Zlatko Tripic scoret to raske og sørget for at alle poengene ble igjen i Kristiansand.

Begge målene var så å si identiske. Framspill ned langs høyresiden, der henholdsvis Amin Nouri og Solomon Owello la ballen ut til Tripic som bredsidet ballen i lengste hjørne.

— Vi ga aldri opp. Vi hadde troen på at vi skulle vinne kampen, sier Tripic.

Det betyr at Start tok sin andre strake seier og har nå 31 poeng. Nå har de åtte poeng ned til Brann som ligger under streken