Espen Hoff debuterte i eliteserienfor 15 år siden. Nå går 33-åringen løs på en ny sesong, Espen Hoff debuterte i eliteserienfor 15 år siden. Nå går 33-åringen løs på en ny sesong, Foto: HÅVARD KARLSEN

Start-veteranen imponerer Mjelde

Espen Hoff har vært blant Starts beste i oppkjøringen så langt.

— Det ser lovende ut, sier Mons Ivar Mjelde til Fædrelandsvennen etter onsdagens trening i Sørlandshallen.

Start-treneren hadde en småskadet Hoff i stallen sin hele forrige sesong. Larvik-mannen hadde store problemer med akillessene sine.

Da sesongoppkjøringen startet i begynnelsen av januar, var smertene til 33-åringen borte. På treningene så langt, har Hoff sett meget opplagt ut.

Det er også Mjelde enig i.

— Og det er pinadø meg på tide. Han var ikke pigg i fjor, og vi vet hva som bor Espen Hoff bare han får trent godt nok, og unngår skadeproblematikk, sier Mjelde.

Responder godt

Hoff følger et spesialtilpasset program i oppkjøringen.

— Det programmet vi har lagt for ham nå, responderer han godt på. Jeg synes han har vært en av de piggeste når han har vært med på fotballøktene.

- Hvor viktig er det for Start å ha en Hoff i toppslag?

  • Vi trenger fremfor alt folk som løper mye, og som jobber hardt. Jeg vil at Start skal være ekstremt hardtarbeidende i 2015, og da nytter det ikke å ikke ha kapasitet og vilje til det, sier Mjelde.

Fornøyd så langt

Hoff selv er godt fornøyd med den første måneden med trening.

  • Jeg har følt meg gradvis piggere og piggere, til tross for at det har vært mye trening. Det er tungt i perioder også, men jeg har brukbart trykk i beina foreløpig, sier Hoff.