Drammen:

Strømsgodset-Start 1-1 (1-0)

— Det er en av de første gode korridorpasningene til Dennis hvor han får tatt ned og brukt kroppen sin, og brukt styrkene sine før han serverer en fin pasning. Lars-Jørgen kommer fra dypet og smeller ballen i god til. Det er Lars-Jørgen veldig god til, og det viser han. Han gjorde et kjempebra innhopp. Det var veldig bra, sier Steinar Pedersen, Start-trener.

Start ligger sist med åtte poeng og har elleve poeng opp til trygg plass med ti runder igjen å spille.

— Vi gir ikke opp. Vi ser på tabellen og ser at de ter vanskelig, men vi gir ikke opp i det hele tatt. Når det er avgjort eventuelt, så er det også forberedelser til neste sesong, fortsetter Pedersen.

— Det var deilig. Det var på tide. Jeg har gått en stund uten scoring, så det var godt. Men et poeng betyr ikke så mye, vi er nødt til å begynne å vinne kamper, sier Lars-Jørgen Salvesen.

Det så lenge ut til at Godset skulle ta alle tre poengene etter straffescoring av Marcus Pedersen før pause, men med få minutter igjen dukket Lars-Jørgen Salvesen opp og sørget for ett poeng for Start. Han var ikke langt fra å bli matchvinner etter 88 minutter på frispark, men forsøket gikk halvmeteren utenfor og det ble uavgjort for Start.

- Ikke straffe

Dulee Johnson, som forårsaket straffesparket, synes det var feil å blåse.

— Jeg synes ikke det. Jeg synes det er litt filming. Jeg lå på bakken, men sånn er fotball og det er typisk at vi får sånne avgjørelser når vi er i motgang. Samtidig skjønner jeg at det er vanskelig for dommerne. I andre omgang løfter vi oss og vi må jobbe videre på det positive vi gjør her. Vi kunne vunnet i andre omgang, sier den tidligere Molde-spilleren.

Dermed har ikke Start vunnet på 35 eliteseriekamper (4-1-seieren over Stabæk 4. juli 2015). Sist borteseier i eliteserien kom 30. mai i fjor mot Haugesund 2-0. Start kom brukbart i gang på Marienlyst de første tjue minuttene. Faktisk var det sørlendingene som fikk den første store sjansen til tross for at vertene styrte banespillet. Espen Børufsen slo inn til Dennis Antwi etter 18 minutter. Spissen var helt alene på bakre stolpe fra 18 meter, men klarte ikke å treffe mål.

Tre raske sjanser

Deretter fulgte tre gode Godset-sjanser på kort tid. Marcus Pedersen styrte ett innlegg fra Øyvind Storflor mot mål, men Håkon Opdal vartet opp med en god redning og fikk slått over til corner. På den påfølgende kom Muhammed Keita till skudd fra 16 meter etter litt klabb og babb. Skuddet gikk via et Start-bein og bare noen centimeter unna stolpen til et nytt hjørnespark som ble enda farligere. Mohammed Abu headet ballen i tverrliggeren.

Straffescoring

Start fikk tre sterke advarsler før nullen sprakk. Dulee Johnson la ned Keita rett innenfor 16-meterstreken på unødvendig vis etter svakt forsvarsarbeid av sommerens nysignering. Straffen ble trygt satt i mål til 1-0 for Godset ved Marcus Pedersen etter 25 minutter. Håkon Opdal slengte seg til venstre, mens ballen gikk midt i mål.

Nære Antwi-utligning

De påfølgende minuttene storkoste Strømsgodset seg på «gamle gress» i nydelig solskinn i Drammen. Storflor, Vaagan Moen, Abu, Nana og Keita hadde noen vakre kombinasjoner på midten som Starts midtbane rett og slett ikke hang med på. Keita var ikke langt unna å øke til 2-0 etter 29 minutter da han slo inn fra venstre og ballen holdt på å gå gjennom hele feltet og i mål på bakre stolpe. Heldigvis for Start fikk Opdal kastet seg og slått vekk i siste liten.

Etter 42 minutter holdt Start på å slå tilbake ved Dennis Antwi. Etter litt småspill avsluttet han fra 16 meter helt nede i hjørnet, hvor Espen Bugge Pettersen reddet glimrende og sørget for at Godset ledet 1-0 til pause.

Bojang inn i pausen

For Daniel Aase ble det med de første 45 i Drammen denne kvelden. Han ble erstattet av Jibril Bojang på høyrekanten i pausen. Mens første omgang var sjanserik stilnet det i første del av annen omgang. Godset virket å slippe seg flere hakk ned, og tempoet i kampen sank betraktelig. Start fikk holde mer og mer i ballen, men trøblet med å skape farligheter den første halvdelen av annen omgang.

Antwi stoppet igjen

Da 69 minutter var spilt var Antwi nære på for tredje gang. En crosser ble fint flikket videre til Eirik Wichne av Bojang. Wichne fant Antwi på løp foran målet til Bugge Pettersen. Antwi kom veldig tett på keeperen, men fikk skutt via den tidligere landslagskeeperen og ballen gikk mot mål. På streken fikk Kim Andre Madsen sparket unna til et hjørnespark.

Nydelig Salvesen-scoring

Etter 76 minutter kom angriperen Lars-Jørgen Salvesen inn for midtbanespilleren Johnson, men Start fortsatte å spille 4-3-3. Likevel skulle han finne nettmaskene. Antwi dro seg fint løs og fant Salvesen som utlignet fra 16 meter kontant og vakkert til 1-1 da klokka sto på 86. Like etter var han på farten igjen, og ble felt på 18 meter. Salvesen prøvde lykken på frisparket, men ballen gikk en halvmeter utenfor stolpen. Godset prøvde å sette opp farten på tampen uten å få senket Start. På overtid var Børufsen fri på venstre og avsluttet i nettveggen.

Starts neste kamp er om en uke da Sogndal kommer på besøk til Kristiansand.