Start-blogger Paul Richardsen. Start-blogger Paul Richardsen.

"Søndagens første time var som både sjampo og balsam for sjelen"

Paul Richardsen har blogget etter Starts 1-1-kamp mot Lillestrøm.

Start har ikke slått Lillestrøm på Åråsen siden de vant 2-1 i juni 1993. Start har ikke vunnet en bortekamp i Tippeligaen siden 2-0 over Haugesund i mai i fjor. Lillestrøm har vært i den øverste divisjonen sammenhengende siden 1976. Lillestrøm har hentet inn Arne Erlandsen som redningsmann. «Det kan ikke ha vært for å få mer humør inn i laget», sa min gode venn som hevdet at Erlandsen ikke har trukket på smilebåndet siden Lillestrøm vant serien i 1989. Til tross for all statistikk: På søndag trodde jeg lenge at alle forbankelsene (Flekkerøysk stavemåte) kom til å bli brutt. Vi har ikke vært bortskjemt med godt Start-spill i år, og derfor var søndagens første time som både sjampo og balsam for sjelen. Av naturlige årsaker var det bedre for sjelen enn for hodet. Det var mer sting i angrepene enn i en gammeldags syforening.

Jeg har nemlig hørt rykter om at damene både sydde og broderte i syforeninger tidligere. Robstad og Børufsen tråklet og broderte seg fremover langs venstrekanten, Hollingen og Segberg sydde sammen midtbanen. og Antwi løp som en strikkemotor. Motoren var av og til i utakt, noe som førte til to av verdens lengste mottak, men etter 25 minutter traff han endelig maskene etter et mønsterangrep regissert av Robstad og Børufsen.

Gode: Henrik Robstad (i duell) og Espen Børufsen (til høyre) var gode mot Lillestrøm søndag kveld. Foto: Jon Olav Nesvold/NTB Scanpix

Antwi har slitt for å få sin første nettkjenning i Start-drakta, men den vil nok først og fremst bli husket for feiringen etterpå. Rett foran Kanarifansen sank Antwi ned på kne, pekte oppover og takket alle gode makter og krefter som finnes mellom himmel og jord. Og også alle andre steder. Det ble alt for mye for en fra Kanarifansen.

Først trodde jeg det var Nils Terje Andersen, soknepresten i Vågsbygd og Sørlandets største Lillestrøm-patriot, som hoppet over gjerdet for å være en barmhjertig samaritan og redde Antwi ut av situasjonen. Deretter trodde jeg det var Røde Kors hjelpekorps som kom Antwi til unnsetning, men de var opptatt med TV-aksjonen. Antwi ble belønnet med gult kort, noe han i etterkant tok med et stort, hvitt smil. Og på gamlehjemmet kommer han til å mimre om Åråsen der han opplevde scoring, overfall og gult kort i løpet av et halvt minutt en mørk oktoberkveld i flomlys i 2016.

Lars-Jørgen Salvesen og Henrik Robstad (nummer 15) gikk mellom Antwi og supporteren, før han kort tid etter ble tatt hånd om av vaktene. Foto: NTB Scanpix

Arne Erlandsen trakk nok ikke på smilebåndet i pausen heller, men han holdt sannsynligvis en tordentale som ristet den slitne Åråsen-tribunen i grunnvollene. Bonke Innocent ble kjent skyldig i pausen, og ble byttet ut med Mohamed Ofkir. Det var et godt bytte, for Ofkir skapte fart i Lillestrøm-angrepet og uro i Start-forsvaret. Det er ikke ofte en spiller blir kåret til beste spiller etter å ha spilt kun én omgang, men det gjorde Ofkir.

Spillet jevnet seg ut, og etter 61 minutter ble også stillingen helt jevn. Lillestrøm og dødball har alltid vært en god kombinasjon, og den 199 centimeter høye Tomáš Malec steg selvsagt høyest på et presist slått frispark fra Malaury Martin. Malec headet ballen ned i hjørnet via fingertuppene til Opdal, og det var et irriterende typisk Lillestrøm-mål. Dermed endte det selvsagt uavgjort mot Lillestrøm igjen, for fjerde gang på rad.

Alle fotballelskere i Aust-Agder kommer til å stemme et rungende nei til fylkessammenslåing siden Aust— Agder endelig er blitt et bedre fotballfylke enn Vest-Agder. Gratulerer til Arendal med et suverent opprykk til OBOS-ligaen, og gratulerer til Jerv med en imponerende 3. plass i OBOS-ligaen! Nå venter spennende kvalikkamper for Jerv, og en av dem kan bli mot nyopprykkede Kongsvinger.

Der spiller sønnen min, Jørgen, og kledt i rødt og hvitt kommer jeg nok til å synge den flotte supportersangen «Vi kommer fra skogene» av full hals på tribunen. Men først skal jeg til Marienlyst i Drammen på torsdag for å se semifinalen i cupen mellom Strømsgodset og Kongsvinger. «Det er godt at sønnen er mye bedre enn faren når det gjelder cup», sa min gode venn og mumlet et eller annet om en kvartfinale mot Fyllingen i 1990. Søndag er Brann motstander i årets siste hjemmekamp på Sparebanken Sør Arena. Brann lå på 10. plass i OBOS-ligaen da lokale Lars Arne Nilsen overtok som trener i fjor. Nå er laget på sølvplass i Tippeligaen. Det er derfor håp for Start også, og på søndag kommer den tredje hjemmeseieren på rad. «Snart ryker rekorden på antall hjemmeseiere uten poengtap», avsluttet min gode venn sjokkerende optimistisk.

Sportslig hilsen

Paul «Tåa» Richardsen

Gammeldags midtstopper