— 0-4 er kjedelig og det ble veldig stygt i dag, men samlingen har vært veldig gøy og lærerik, sier Lars-Jørgen Salvesen til Fædrelandsvennen etter at Norges G19-landslag ble slaktet av Portugal på La Manga mandag.

Salvesen fikk en halvtime som innbytter. Han kom inn på stillingen 0-3, men var aldri i nærheten av å true portugisernes mål.

Salvesen debuterte på G19-landslaget i forrige uke. Han har fått spilletid i alle de tre kampene G19-landslaget har spilt på La Manga. Han scoret i 1-2-tapet mot Tsjekkia lørdag.

Landslagstreneren vil ha knallhard jobbing

— Landslaget har gitt meg masse motivasjon. Det tar jeg med meg inn i Start-treningene igjen, sier Salvesen, som er en utfordrer til spissplassen i Start i år. Lysluggen debuterte i eliteserien mot Sogndal 31. august i fjor og sendte Sandnes Ulf ned i 1.divisjon med overtidsmål i sin andre kamp for klubben. Uken etter – borte mot Vålerenga – spilte han sin første eliteseriekamp fra start.

FIKK EN HALVTIME: Lars-Jørgen Salvesen bytter plass med Runar Espejord i kampen mot Portugal. Foto: Pål Wollebæk Jørgensen

Han konkurrerer med Matthias Vilhjalmsson og Alejandro Castro om spissplassen i Start. Den kampen spisser seg til når Start ankommer La Manga tirsdag . Mons Ivar Mjelde skal, etter å ha gitt mange sjansen i vinter, begynne å trimme et eliteserielag nå.Eirik Horneland, trener for Norges G19-landslag, mener Start-spissen har fått verdifulle referanser som han kan ta med seg tilbake til lagkameratene.

— Han har scoret et mål og fått noen referanser på hvor nivået ligger. Nå handler det for han om å jobbe knallhardt i hverdagen og ta et steg av gangen, sier den tidligere assistenttreneren til Haugesund.

Bjørkkjær håper på eliteseriedebut

Også tidligere Søgne-spiller Sverre Bjørkkjær spilte for Norge mandag. Sørlendingen signerte for Haugesund allerede i 2011. I følge trener Horneland har Bjørkkjær (18) vært en av de beste spillerne på samlingen, til tross for at han hadde en tung dag mot kvikke portugisere.

— Både lagmessig og personlig ble det mer slit i dag, sier Bjørkkjær, som er tatt opp i a-stallen til Haugesund før denne sesongen.

Målet er å debutere i eliteserien i løpet av året.

VIDEO: SE SAMMENDRAG FRA NORGES KAMP MOT PORTUGAL: