— Det er klart at det er mye for og mot, og en vanskelig beslutning. I sum ble arbeidsbelastningen for stor. Det har litt med min sivile situasjon å gjøre. Aktiviteten der har økt de siste årene, sier Kristiansen som jobber i Mosvold Shipping og er arbeidende styreleder i et teknologiselskap.

Torsdag kveld ga han beskjed Erik Geelmuyden, leder av valkomiteen i Start, om at han ikke stiller til gjenvalg. Kristiansen har vært eier, investor, arbeidende styreformann og styreformann i Start gjennom seks og et halvt år - de siste to årene som styreleder Idrettsklubben Start. Over helga starter jobben med å finne kandidater til styrelederjobben i klubben.

— Hjerte for Start er selvsagt. I tillegg søker vi en som kan samle Start og spre optimisme. Samtidig må vi ha en som kan stake ut klare mål for klubben. Ikke det at Magne ikke har vært en sånn person, han har gjort en veldig god jobb, sier Geelmuyden, som sier det blir en del utskiftninger i styret.

Sportslig kompetanse skal vektlegges

— Hvem som blir styreleder vil nok ha noe å si for sammensetningen av resten av styret, sier Geelmuyden, som er klar på at sportslig kompetanse inn i styret skal vektlegges.

— Der har vi kanskje ikke vært gode nok, så håper jeg styret får flere sportslige utfordringer å bryne seg på enn økonomi. Det har blitt mye økonomi, sier den tidligere Start-formannen.

Totalt skal Start-styret bestå av ni personer. Tre av dem kommer fra håndballavdelingen, junioravdelingen og seniorklubben. Magne Kristiansen tror et skifte på toppen kan være sunt for klubben.

— Når noen gir seg, gir det andre mulighet. Jeg er sikker på at det kommer en god løsning. Det kan hende at det er sunt for klubben.

- Gøy først og fremst

- Hvordan vil du oppsummere årene?

— Først og fremst har det vært gøy, fordi jeg er glødende interessert i Start og fotball. Det har vært en utrolig opplevelse å jobbe med Start, men man skal ikke stikke under en stol at det har vært en del utfordringer. Spesielt økonomisk. Det har gjort jobben komplisert, sier Kristiansen.

- Hvordan vil du vurdere jobben du har gjort?

— For det første bør noen andre vurdere det. Men i forhold til de forutsetningene vi har hatt synes jeg det har blitt gjort mye bra. Så er det alltid noe man ville gjort annerledes. Vi har klart å bygge opp en veldig god utviklingsavdeling som Start vil få veldig god nytte av i fremtiden. Samtidig har stadionanlegget hatt mye negative virkninger for Start. Det har vært den tyngste delen av det, sier Kristiansen.

- Synd for klubben

— Magne og jeg har pratet sammen noen ganger daglig og ukentlig. Jeg har vært godt informert om at dette kunne skje. Han har vært i tvil på grunn av sin totalsituasjon. Det er synd for klubben, men man skal være veldig takknemlig for den jobben han har gjort, sier Even Øgrey Brandsdal, Starts administrerende direktør.

- Hvordan vil du vurdere jobben Kristiansen har gjort?

— Jeg vil si han har vært helt avgjørende for at Start har klart å holde seg i live. Han har bidratt med kompetanse, vært investor og hatt de fleste roller en kan ha.

- Har det noen påvirkning for din stilling?

— Neinei. Ikke i det hele tatt. Men en styreleder er ekstremt viktig, og den jeg kommer til å forholde meg mest til, svarer Brandsdal.

Les avskjedsbrevet

Kristiansen har vært styreleder i Start i over seks år. I et avskjedsbrev til klubben på Starts hjemmesider skriver han følgende:

« Til alle Start-venner

Etter å ha vært i «tenkeboksen» en lengre periode har jeg nå konkludert med at jeg ikke tar gjenvalg som styreleder i Start i mars. Ingen enkel beslutning.

«Jobben» som styreleder i over 6 år (først 4 år i Start Toppfotball og så 2 år i IK Start) har vært utrolig spennende og gøy, men også i perioder utfordrende og krevende.

Jeg har veiet argumentene for og mot beslutningen jeg nå har tatt. Det som til slutt tippet vekten i den retningen er summen av arbeidsbelastning. Det har vært flere krevende år og spesielt det siste året har vært ressurskrevende på mange måter. I tillegg har den «sivile» jobbdelen endret seg de siste 12-15 månedene. Mosvold Shipping, hvor jeg er en av fem eiere, ble delvis «reaktivert» i oktober 2014 og jeg fikk på deltid det daglig ansvaret for å følge opp. I tillegg gikk jeg i august i fjor inn som arbeidende styreleder i et teknologiselskap.

Men det kommer til å bli et stort savn å ikke være tungt involvert i noe jeg brenner for. Det aller største savnet blir å ikke jobbe tett med alle dere som jeg har jeg blitt godt kjent med over disse årene. Jeg har sagt det mange ganger før og gjentar det gjerne; det finnes ingen arbeidsplasser på Sørlandet der folk er mer glødende opptatt av jobben sin og er «all in» på samme måte som i Start. Det samme gjelder selvsagt også alle frivillige som stiller opp for klubben.

Det er vel egentlig aldri et «rett» tidspunkt å gå ut av et slikt verv, men klubben er forhåpentligvis nå ved et veiskille der de største utfordringene ligger bak oss.

Jeg informerte valgkomiteens leder i begynnelsen i desember om at jeg var i tenkeboksen og skulle gi svar rett over nyttår så Erik G har vært forberedt på at dette kunne bli utfallet og nok tenkt over alternativer. Det er mange dyktige folk i og omkring klubben så jeg er sikker på at valgkomiteen finner en god løsning.

Men……..det er fortsatt drøye to måneder igjen til årsmøtet så jobben er ikke ferdig ennå. Budsjett og spillerlogistikk skal på plass før en spennende 2016 sesong kan sparkes i gang.

Sportslig hilsen

Magne »