— Vi kommer ikke til å ta noe valg før La Manga, verken på kaptein eller ledergruppe, sier Start-trener Mons Ivar Mjelde.

Han var ikke fornøyd av det han fikk ut av ledergruppen sin forrige sesong, mye på grunn av at alle som var inne der slet med skade på et eller annet tidspunkt.

— Nå får vi se spillere både i trening og i kamp, så får vi ta et valg og en innstilling på sikt. Det finnes noen evner, sier Mjelde.

I den første treningskampen mot FC Midtjylland, ga han kapteinsbindet til Gudmundur Kristjansson i første omgang. Etter hvilen gikk det videre til Rolf Daniel Vikstøl.

— Kristjansson har fremfor alt gått foran i treningsarbeidet i vinter, og vi liker folk som går foran. Han har levert en bra søknad, så får vi se, sier Mjelde.

Må ha sentral rolle

Lørdag spilles sesongens andre treningskamp. Denne gangen står Aalborg på motsatt banehalvdel i Sørlandshallen.

- Blir det nye spillere som får sjansen lørdag?

— Det får vi se på. Vi har ikke diskutert det ennå, sier Mjelde.

Håkon Opdal var kaptein i 2014. I år har sisteskansen, som var skadet i siste del av sesongen, fått tøff konkurranse fra den islandske landslagskeeperen Ingvar Jónsson. Jesper Mathisen har aldri lagt skjul på at han vil være en leder på banen for Start. Midtstopperen, som mistet hele forrige sesong på grunn av skade, var en del av ledergruppen i 2014. — Vi har mange kapteinstyper, men det er viktig at den som skal være kaptein, er tiltenkt å ha en sentral rolle, og en fysikk som gjør at han er på banen så ofte som mulig. Det hjelper ikke å ha en kaptein som er skadet, på tribunen eller på benken, sier Mjelde.

Holdt inspirerende tale

Kristjansson legger ikke skjul på at han likte å være kaptein i sesongens første treningskamp.

— Jeg har selvfølgelig lyst på kapteinsbindet. Det er gøy å få ekstra ansvar, og jeg kunne godt tenke meg det. Vi får se hva som skjer, sier islendingen.

Ifølge Matthias Vilhjalmsson, holdt Kristjansson en meget inspirerende tale før kampen mot Midtjylland.

— Jeg har sett for mange filmer, og har nok sett Gladiatoren en gang for ofte, sier Kristjansson og ler.

- Hvordan var talen?

— Jeg prøvde bare å inspirere guttene, og prate litt om hva jeg ville se, og hva som skulle kjennetenge oss i kampen, sier Kristjansson.

- Mange kapteinstyper

Matthias Vilhjalmsson var kaptein for Hafnarfjördur på Island før han kom til Start før 2012-sesongen.

- Har du lyst å bli kaptein i Start?

— For å være ærlig, så har jeg ikke tenkt så mye på det. Vi har mange kapteinstyper i laget, synes jeg. En av de største, er ofte skadet. Jesper Mathisen, sier Vilhjalmsson.

— Hoff er også en gammel rev, med god erfaring.

Sannsynlig Start-lag (4-4-1-1): Ingvar Jónsson - Jon Hodnemyr, Bismark Acosta, Alex DeJohn, Rolf Daniel Vikstøl - Ernest Asante, Solomon Owello, Gudmundur Kristjansson, Robert Sandnes - Matthias Vilhjalmsson - Espen Hoff.

Vi viser treningskampen mellom Start og Aalborg direkte på våre nettsider fvn.no. Avspark er kl. 19.00.