– Resultatene viser at de som har trent best, også er best. Det viser rapportene, og det viser også testen. Det er ingen tilfeldigheter i dette, sier Steinar Pedersen.

Tirsdag måtte spillerne gjennom den såkalte bip-testen. Fædrelandsvennen fikk ikke resultatene, men ble opplyst om at Andreas Hollingen var best blant Start-guttene.

– Er det mange som ikke har gjort jobben i vinter godt nok?

– Det er litt for variabelt, og for stor forskjell, sier Pedersen.

– Hva synes du om det?

– Det er ulik tilnærming til det. Noen var gjennom hele desember, og trente god. Så handler dette om å vite hva som skal til for å være med på dette. Vi er et lag, og dette er en gruppe som skal prestere bra sammen. At det er litt forskjell, vil det alltid være. De som ikke er på det nivået vi ønsker, har en jobb å gjøre nå, helt klart, sier Pedersen.

– Hjelpemiddel og verktøy

Start-treneren er ikke overrasket over at Hollingen var den som løp lengst.

– Han er godt trent, har bra trykk i beina sine, og han har trent godt i en lang periode nå. Det er bra det, sier Pedersen.

Det er ulike krav til de ulike posisjonene på Start-laget. De som spiller på midtbanen, bør være blant dem som løper lengst og mest.

– For oss er dette et hjelpemiddel og et verktøy for å forbedre hverdagen. Det er ikke noe mer enn det, sier Pedersen.

Hollingen mener han har mer inne.

– Man skal ligge på et høyere nivå når sesongen begynner, men jeg har et greit grunnlag nå, så det er positivt, sier moldenseren.