— Det har kommet et bud til Jerv på Henrik fra en Allsvenskan-klubb. Jeg vil ikke si navn ennå. Også andre norske toppklubber har henvendt seg, sier Henrik Robstads agent Kenth Haugeland til Fædrelandsvennen.

Henrik Robstad ble kåret til årets Jerv-spiller av supporterne i 2015 . Nå blir han toppspiller, om han vil. Fædrelandsvennen vet at den nye Start-treneren Steinar Pedersen har et ønske om å knytte til seg Robstad.

— Det er utrolig kult da. Jeg fikk vite om dette mandag kveld. Nå må jeg vurdere hva jeg vil. Det er absolutt et alternativ for meg å bli i Jerv også, sier Robstad, som etter det Fædrelandsvennen vet har en utkjøpsklausul i kontrakten sin.

Har hentet høyreback

- Hva slags vurderinger må tas?

— Først og fremst sportslige vurderinger, svarer Hånes-gutten, som er kjent for sine offensive bidrag og dribleraid langs venstresiden.

Starts nye trener, Steinar Pedersen, svarte onsdag «vi får se» på spørsmål om han ønsket Robstad til Start. Han har allerede hentet en back til klubben. Jens Skogmo som kommer fra Follo hadde i dag sin første trening med Start.

- For god for Jerv

Robstad spilte juniorfotball i Start, men har siden spilt collegefotball i USA og for 2.divisjonsklubben Vindbjart. I 2014 hentet Steinar Pedersen ham til Jerv.

— Jeg hadde et utrolig bra samarbeid med Steinar i Jerv. Nå får jeg finne ut hva de forskjellige alternativene innebærer før jeg bestemmer meg, sier Robstad, som tidligere har vært klar på at han har som mål å spille på høyeste nivå.

Tidligere lagkamerat Ohi Omoijuanfu var i sommer klar på at Robstad var for god for Jerv.

— Henrik er en veldig god spiller. Han holder høyere klasse enn 1.divisjon og er klar for å spille i større serier. Han har eliteserienivå inne, sa spilleren som ble solgt fra Jerv til Stabæk i høst.