Mons Ivar Mjelde har tatt med Start-spillerne til danske Vildbjerg, hvor laget skal ligge fram til treningskampen mot FC Midtjylland mandag. Torsdag ledet han den første treningen på kunstgresset ved Vildbjerg Sportssenter.

— Her er det fantastiske forhold, sier Mjelde til Fædrelandsvennen.

Alternativet dersom laget hadde blitt hjemme ville vært utskjelte Sørlandshallen.

— Banen vi trente på, var veldig bra. Det gjør at vi kan få kvalitet, og jeg ser at spillerne blomstrer. De trives, og bryr seg ikke om at det er litt kaldt, sier Mjelde.

Tidligere på dagen tok han med spillerne på en liten omvisning på sportssenteret.

— De har et treningsstudio, en hall vi skal kjøre noe av treningen i, et svømmebasseng. Vi har det vi trenger for å få en god treningsleir, sier Mjelde.

Godt for samholdet

Planen de neste dagene er en kondisjonsøkt kl. 07.00, før frokost. 10.30 er det fotball, mens den siste treningen kl. 17.30 blir individuelt tilpasset.

— Vi gleder oss, og jeg ser at guttene synes dette er kjekt. Det inspirerer også oss som er rundt laget, sier Mjelde.

- Hva håper du å få ut av denne treningsleiren?

PRØVESPILLER MED: Amerikanske Alex DeJohn er også med til Danmark. 23-åringen kan fort bli neste Start-spiller inn. Foto: Håvard Karlsen

— Det at vi får en pause fra hverdagen hjemme, vil føre til at vi kan få enda større kvalitet i arbeidet vårt. Jeg forventer at vi trener mye, at folk presser hverandre, og så har jeg tro på at vi skal bli enda sterkere samholdsmessig, sier Mjelde.Vanligvis har Start vært ti dager på La Manga.

— Dette er et steg opp i forhold til det vi har gjort de siste årene, sier Mjelde.

Eriksen hjemme

Joachim Eriksen er den eneste i A-stallen som ikke er med til Danmark. Kantspilleren skadet skulderen på den siste treningen.

Mjelde hadde tenkt å ta med Eirik Wichne, etter at mandalitten har imponert stort så langt i sesongoppkjøringen.

— Det var tenkt at Wichne skulle være med, dersom Joachim ikke kunne, men Jørgen (fysioterapeut, red.anm.) sa at måtte være forsiktig med det ene kneet sitt, sier Mjelde, som liker det han har sett av midtbanespilleren.

— Han har vært en av de som har markert seg veldig positivt de dagene vi har hatt 11 mot 11 nå (tirsdag og onsdag). Derfor hadde jeg lyst å premiere ham med en tur til Danmark. Men det har vært litt mye for ham nå på kort tid, så Jørgen og det medisinske sa at vi måtte holde litt igjen, sier Mjelde.