Espen Børufsen, Gudmundur Kristjansson, Matthias Vilhjalmsson og Jon Hodnemyr sto alle over forrige seriekamp mot Viking på grunn av skade. Start håper å ha noen av de tilbake på banen til mandagens kamp mot Sarpsborg 08 på Sparebanken Sør Arena.

  • Hodnemyr er den som er ute på litt lengre og ubestemt tid. Han sliter fremdeles etter hodesmellen han fikk mot Molde, sier Rostrup.

Bedring for trio

De fire skadde spillerne trente alternativt tirsdag.

  • Det går bedre med Kristjansson, Børufsen og Vilhjalmsson. Vi får se hvordan det går utover uka, sier Rostrup.

- Kan de rekke neste kamp?

Espen Børufsen (t.h.) er blant de skadde Start-spillerne. 27-åringen trente alternativt tirsdag. Foto: Håvard Karlsen
  • Ikke alle. Hvis vi kan få en eller to tilbake, vil det hjelpe selvfølgelig. Vi er avhengig av at det er så friske at vi kan få testet de før kamp. Heldigvis spiller vi mandag, og ikke lørdag, sier Rostrup. Kristjansson gikk av banen før pause mot Bodø/Glimt med en vond lyske, Børufsen har slitt med en strekk på baksiden av låret, mens Vilhjalmsson er skadet i leggen. Sistnevntes skade skjedde etter to minutter i cupkampen mot Vindbjart 6. mai.

- Avhengig av å være flere

Det var ikke bare skadesituasjonen som var årsaken til mannefallet tirsdag. Start 2 spiller kamp mot Odd 3 i kveld, mens Emil Dahle var borte av private årsaker. Mjelde liker uansett ikke situasjonen.

  • Nå må vi folde hendene, og få folk tilbake så kjapt som mulig, for vi er helt avhengig av å være flere på trening og i kamp enn vi er nå, sier Mjelde.

Etter 1-1 mot Bodø/Glimt, uttalte Mjelde at han gledet seg til normale treningsuker igjen.

  • Endelig får vi luft mellom kampene, og endelig får vi litt tid til å trene og øve. Da er det ekstra viktig at vi har et stort antall på trening. Vi får håpe at flere melder seg på litt ut i uka, sier Mjelde.

- Skal dere bygge videre på grepene dere tok før Viking-kampen?

  • Vi er nødt til å stikke fingeren i jorda, og se på hva slags mannskap vi har, og hvordan vi kan få maksimalt ut av det mannskapet vi har. Da må vi snu alle steiner i forhold til formasjon, strategi, og måten å gjøre ting på. Det var mye positivt å bygge videre på fra Viking-kampen, så får vi se hvor mye av det vi tar med oss videre, sier Mjelde.