Espen Børufsen legger opp. Espen Børufsen legger opp. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Espen Børufsen legger opp: – Det er tungt og rart

Etter 15 år og 320 kamper for klubben legger Espen Børufsen (32) opp.

Børufsens kontrakt med Start gikk ut etter 2020-sesongen.

Da Fædrelandsvennen snakker med Børufsen, legger han ikke skjul på at det var en tøff avgjørelse å legge fotballskoa på hylla.

– Det går etter forholdene greit. Men det er ikke til å legge skjul på at dette er tungt og rart. Man blir aldri helt forberedt på noe slikt. Jeg kjenner på en vanvittig tomhetsfølelse. Men samtidig blir det gøy å ta fatt på nye utfordringer, sier Børufsen til Fædrelandsvennen.

Kantspilleren forteller at han fikk vite om avgjørelsen om å ikke få fornyet kontrakt like før jul.

– Jeg har ikke visst det så lenge, men det var før jul. Jeg har hatt en god dialog med klubben, og vi har hatt samtaler om dette tidligere. Men så fikk jeg jo en ny skade i høst. Og uten at klubben sa noe, skjønte jeg at det var dårlig timing, sier Børufsen.

Vis fakta ↓
Espen Fjone Børufsen

Får ny rolle i Start

Start opplyser at Børufsen blir værende i klubben, selv om han er ferdig som spiller. Han går inn i en nyopprettet rolle som leder for samfunnsansvar.

Børufsen er utdannet sosionom.

– Jeg er utrolig takknemmelig for at klubben gir meg denne muligheten, og viser meg en slik tillit. Vi har hatt en dialog angående dette ganske lenge, sier Børufsen.

Han regner med å begynne i sin nye jobb i februar.

– Vi har ikke spikret en dato. Det blir etter pappaperm. Mest sannsynligvis i februar, tenker jeg. Det blir veldig spennende. Jeg skal blant annet jobbe med gatelaget, som jeg har gjort før. Men også mye nytt. Det blir gøy, sier Børufsen.

Start-legende

Børufsen debuterte i for Start tilbake i 2006, etter å ha kommet fra Våg i 2005. Han slo seg fort inn på aldersbestemte landslag og fikk 24 kamper på ulike u-landslag. Gjennombruddet i Start-drakt kom i 2007, da han som 19-åring scoret fem mål i Eliteserien.

I en årrekke har han vært en av klubbens viktigste spillere. I de to siste sesongene har 32-åringen vært mye skadet, men kjempet seg tilbake på banen etter en alvorlig ankelskade og kom på banen i 18 kamper i 2020.

Etter at han kjempet seg tilbake fra skade tidligere i år, ble Børufsen belønnet med en kontraktforlengelse ut 2020. Denne avtalen ble altså ikke fornyet.

Hans siste kamp kom mot Rosenborg på Lerkendal 1.november.

– Det er rart å skulle gi seg som spiller. Jeg har vært i Start siden jeg var 16 år gammel. Jeg har vært utrolig heldig som har fått spille for klubben i mitt hjerte i så mange år. Jeg har vært med på ufattelig mye gøy. Det blir en tomhetsfølelse når det nå er over. Selv om jeg har vært med lenge, så føles det som det har gått veldig fort, sier Børufsen til klubbens hjemmeside.

– En flott karriere

Sportslig leder i Start, Atle Roar Håland, spilte selv med Børufsen i 2006 og 2007. Han hyller sin tidligere lagkamerat etter Børufsens avskjed som spiller.

– Espen har virkelig vært en fantastisk ambassadør for klubben, både på og utenfor banen. Han er en du alltid har kunnet regne med, han gir aldri noe annet enn 100 prosent. Det at han klarte å komme seg tilbake på banen etter to års skademareritt sier enormt mye om ham. Men det kommer en tid for alt, og Espen kan se tilbake på en flott karriere. Det er ikke mange som spiller over 300 kamper for en og samme klubb i dag, sier Håland til Starts hjemmeside.