OSLO (fvn.no): — Jeg følte jeg hadde kontroll, sammen med Robert Sandnes på min side. Jeg var trygg med ball, og gjorde mange riktige valg, sier Wichne til Fædrelandsvennen.

Jens Skogmo har spilt høyreback i årets seks første seriekamper. Før oppgjøret i Oslo ble den tidligere Follo-spilleren syk, og dermed måtte Wichne steppe inn. 18-åringen spilte mye høyreback i oppkjøringen da Skogmo var ute med skade, og han var blant Starts beste i søndagens oppgjør.

Mandalitten hadde Ghayas Zahid på sin side, og VIF-stjernen fikk ikke til mye offensivt på Oslo-klubbens venstreside.

— Jeg følte ikke at han skapte så mye. Han dro seg av og til inn i mellomrommet, og det var vanskelig for meg å gjøre noe med, sier Wichne.

Kommunikasjonssvikt på 1-0

Det var også sånn 1-0-målet kom. Zahid trakk seg inn i midten, fikk ballen, og spilte fri Deshorn Brown. Spissen var iskald alene med Håkon Opdal, og satte inn ledermålet før det var spilt seks minutter.

— Det var en kommunikasjonssvikt fra meg, sier Wichne, som dermed tar på seg litt av skylden for baklengsmålet.

— Jeg burde ha skreket til Gummi (Gudmundur Kristjansson). Det var en god bevegelse, men det er mitt ansvar at den skulle komme, sier Wichne.

Uansett, unggutten fikk seg en god opplevelse mot Vålerenga, selv om det ble et 0-2-tap. Etter kampen vanket det også skryt fra Steinar Pedersen.

— Eirik leverte en kjempegod kamp. Vi var veldig forberedt på Zahids bevegelsesmønster, langt inn i banen, og Rasmus Lindkvist som kom som ei kule på venstresiden. Robert (Sandnes) og Eirik gjorde den god kamp begge to, men så glapp vi litt i begynnelsen der, sier Pedersen.

- Frisk på høyrebacken

Wichne var i Starts toppspillergruppe i starten av årets sesong. Etter en veldig god oppkjøring og innledning på sesongen, ble han belønnet med en plass i A-stallen i begynnelsen av april.

— Jeg synes Wichne har gjort det veldig bra. Han hadde en god oppkjøring, der han vikarierte for en skadet Skogmo. Han spilte godt i de første kampene, og var god igjen mot Vålerenga. Han var frisk på høyrebacken, er uredd, og tør å gjøre ting med ballen. Han er en god spiller, som absolutt passer godt hos oss, sier keeper Håkon Opdal.

— Han har tatt nivået, avslutter Opdal.