ÅLESUND: — Da jeg scoret, var jeg helt sikker på at vi kom til å ta de tre poengene. Det var desto skuffende å se at vi slapp inn 1-1-målet, for vi hadde fortjent mer, sier Nwakali.

19-åringen, som er på utlån til Start i 2016, var Starts bestemann i 16. mai-kampen borte mot Aalesund. Han scoret et fint mål, og var drivkraften i mye av Starts offensive spill.

— Han har vært en fantastisk bra spiller for oss, det er ikke noe tvil om det, sier Even Øgrey Brandsdal.

Start-sjefen hadde tatt med seg nesten hele administrasjonen og utviklingsavdelingen på turen til Ålesund, og gjengen trodde på tre poeng da Nwakali satte inn ledermålet.

— Det var en veldig god følelse bra å kjenne på det å være i ledelsen. Det var synd det ble kortvarig, sier Øgrey Brandsdal.

Han kan uansett trøste seg med at Nwakali har innfridd til forventningene klubben hadde til ham, og vel så det.

— "Chiddie" har mye bra ved seg, og er en utrolig bra type også. Han har vokst veldig under Steinar Pedersens vinger, både som spiller og person. Det er en som bidrar godt i gruppa, og sier noe i garderoben. Han er en viktig spiller for oss, sier Øgrey Brandsdal.

God i uvant posisjon

Nwakali har spilt mye spiss den siste tiden. Han startet oppgjøret mot Aalesund sentralt på midten, men ble flyttet opp i løpet av første omgang. Da begynte Start å skape mer offensivt.

— Liker du deg bedre på topp enn sentralt?

— Nei, jeg liker meg best på midten, der jeg kan være mye involvert i spillet. Uansett så spiller jeg der treneren vil ha meg. Det er han som bestemmer, sier Nwakali.

Start-gjengen koste seg i borgertoget i Kristiansand 17. mai. Fra venstre. Rolf Daniel Vikstøl, Henrik Robstad, Daniel Aase, Espen Børufsen, Henrik Robstad, Alex De John, Jesper Mathisen og Steinar Pedersen. Foto: Kjartan Bjelland

Scoringen til 19-åringen kom etter et fint angrep fra Start. Lars-Jørgen Salvesen fikk ballen midt på banen, og spilte den videre til Espen Børufsen. Han fant Kristoffer Ajer, som hadde kommet på et fint løp på høyresiden. Ajer så at Nwakali var ledig foran mål, og serverte en perfekt pasning til nigerianeren, som satte ballen iskaldt forbi Andreas Lie i Aalesund-målet.— Da jeg fikk ballen handlet det bare om å få den inn, sier Nwakali, som gledet seg til å gå i borgertoget da han snakket med Fædrelandsvennen etter kampen.

— Det skal bli godt å se alle folkene i Kristiansand, for jeg gjør det ganske bra for Start nå.

Nwakali fikk seg også en liten belønning på veien tilbake til Kristiansand. Han ble invitert med i cockpiten da Starts charterfly gikk inn for landing i Kristiansand etter kampen mot Aalesund mandag kveld.

— Seieren kommer

Start kom til Ålesund for å legge rekken på kamper uten seier (25) bak seg. Det ble bare ett poeng, og nå er sørlendingene bare én kamp unna å tangere Sandefjord, som har den negative rekorden på 27 kamper uten seier i eliteserien.

— Det hadde vært ufattelig deilig å få seieren, men den kommer, sier Start-trener Steinar Pedersen.

- Ditt første borgertog som Start-trener. Hvordan blir det?

— Vi representerer Start, og serien er ikke avgjort på 17. mai. Det er langt fram, sier Pedersen.