Rolf Daniel Vikstøl (t.v.) og Espen Børufsen (t.h.) har begge fått tilbud om ny kontrakt med Start. Rolf Daniel Vikstøl (t.v.) og Espen Børufsen (t.h.) har begge fått tilbud om ny kontrakt med Start. Foto: NTB SCANPIX

Nå har Vikstøl og Børufsen fått tilbud om ny Start-kontrakt

Start-trener Steinar Pedersen ønsker å ha med seg både Rolf Daniel Vikstøl og Espen Børufsen ned til 1. divisjon.

KRISTIANSAND (fvn.no): — Jeg har pratet med klubben, og fått et kontraktsforslag. Nå går jeg bare og tenker på det, så skal vi snakkes igjen om ikke altfor lenge, sier Vikstøl.

27-åringen fra Vågsbygd kom til Start i 2006. Siden 2010 har han vært en sentral spiller for sørlendingene, og denne sesongen har han også vært kaptein. Han er en av flere spillere i Start på utgående kontrakt, men han er ønsket med videre av Steinar Pedersen.

- Er dere langt unna hverandre?

— Nei, det vil jeg ikke si, sier Vikstøl.

Også Espen Børufsen har et konkret kontraktstilbud på bordet. Sentralt for begge er planene Start har for kommende sesong.

— Førsteprioriteten er å rigge en stall som er god nok til å rykke rett opp igjen, sier Steinar Pedersen.

Da han snakket med Fædrelandsvennen etter onsdagens trening på Kristiansand stadion, var han klar på at Start ikke skal bygge klubb i 1. divisjon. Pedersen vil gjøre oppholdet der så kort som mulig.

— Det å vite at klubben har en målsetting om å rykke rett opp igjen, er det viktigste for meg, sier Børufsen, som nå skal tenke på om han vil forlenge eller ikke.

Espen Børufsen. Foto: NTB Scanpix

— En tøff divisjon

Også Vikstøl skryter av planene til Start.

— Det er ikke bra å være for lenge i 1. divisjon. Det er ikke bare å rykke opp, for det er en tøff divisjon med mange bra lag som kjemper om opprykksplassene. Men jeg tror absolutt det er mulig å rykke rett opp igjen, sier Start-kapteinen.

- Hvordan hadde årets lag gjort det i 1. divisjon?

— Det er vanskelig å si, men jeg tror årets lag ville ha gjort det bra der. Et lag som Jerv er helt oppe i toppen, og vi er ikke noe dårlige lag enn det Jerv er i hvert fall, sier Vikstøl.

Børufsen har to sesonger i 1. divisjon bak seg. Både i 2008 og i 2012 rykket Start opp igjen.

— Det er overhodet ikke noen enkel serie. Det spilles en litt annen type fotball, og det er mye kriging. Om vi ender opp der, så er vi plutselig en av favorittene, sier Børufsen.

Rolf Daniel Vikstøl.

15 spillere på kontrakt

Start har hele tiden sagt at de er rigget for spill i 1. divisjon, selv om de sportslige resultatene i år har vært grusomme.

— Det er veldig mange som har stilt spørsmålstegn til hvor godt Start-laget egentlig er. Når vi ikke har vunnet en kamp i eliteserien før i 25. serierunde, klarer vi plutselig bare å seile oss gjennom 1. divisjon? Jeg skjønner veldig godt at spørsmålet stilles, sier Even Øgrey Brandsdal, administrerende direktør i Start.

Steinar Pedersen har per dags dato 15 spillere på kontrakt for 2017 (se faktaboks).

— Nå skal vi rigge stallen til det som kommer, sier han.

- Hvor langt unna er dere nå?

— Det er kontinuerlig jobbing, og en prosess som er godt i gang. Vi leter etter typer som skal gå inn og forsterke laget, og da har vi ferdigheter og typer som vi ønsker. Det er en jobb som pågår, sier Pedersen, som ikke ønsker å gå mer i detalj rundt spillerlogistikken.

- Hva trenger dere i 1. divisjon?

— Vi trenger et robust lag, men det går mer på hvordan vi ønsker at et skal se ut, sier han.

Start-trener Steinar Pedersen er godt i gang med å planlegge stallen som etter all sannsynlighet blir å finne i 1. divisjon kommende sesong. Foto: Håvard Karlsen