Etter en sløv første omgang på Marienlyst hadde RBK fått et lite grep om seriegullet. Trønderne fikk en tidlig ledelse mot Lillestrøm, men gjestene fra Haugesund tidvis overkjørt Strømsgodset på "gamle gress". Men etter hvilen våknet drammenserne.

En nydelig scoring av Ola Kamara i starten av andre omgang sendte Strømsgodset opp igjen på gullplass. Kort etter ble jobbet et hakk lettere for hjemmelaget da Haugesunds Dusen Cvetinovic ble utvist etter en stygg takling på målscorer Kamara.

Etter det røde kortet fortsatte Godset presset, og nydelige mål fra Stefan Johansen, Øyvind Storflor og Ola Kamara igjen bare trygget inn seriemesterskapet for Strømsgodset. Deres første på 43 år.

Sjokktap for City

Super-søndagen startet med Tottenham – Newcastle på White Hart Lane. Det endte 0-1 til gjestene. Kampen etter fulgte opp med en ny overraskelse da Sunderland holdt unna for storfavoritten Manchester City, og vant 1-0. I søndagens storkamp i Premier League var det Robin van Persie som spilte hovedrollen. Ex-Arsenalspilleren scoret kampens eneste mål og sendte Manchester United opp på femteplass i Premier League, fem poeng bak motstanderne fra Nord-London.

Her hjemme sikret Ranheim seg playoff-finale med seier over Mjøndalen, 4-1. Vel bekomme!