Danskebåten (fvn.no): — Det var selvfølgelig veldig gøy, sier Starts islandske midtbanespiller Gudmundur Kristjansson.

For veldig gøy var det virkelig for alle med et islandsk hjerte onsdag. Et Island som var mer enn fornøyd med å være i EM, er videre til åttedelsfinalen etter å tatt andreplassen sin gruppe.

Det foran en storhet som Portugal, samt en av de store utfordrerne, Østerrike.

SJEKK OGSÅ DISSE EM-SAKENE:

— Jeg var så spent

Gudmundur Kristjansson er på vei til Danmark for å spille treningskamp. Aller helst skulle han nok vært i Frankrike. Foto: Steffen Stenersen

Kristjansson forteller om en opplevelse helt utenom det vanlige. Torsdag formiddag sitter han på danskebåten. Fredag spiller Start treningskamp mot SønderjyskE. Men kvelden før var «Gummis» oppmerksomhet kun rettet mot sine landsmenn i Paris.— Jeg på en sportsbar og så kampen, og så sikkert ut som en galning. Jeg var så spent. Jeg løp rundt og… det var veldig gøy!

— Det var en del islendinger der, så det var god stemning, sier Kristjansson.

Han forteller at han kjenner de fleste som spiller for Island-laget, som for tiden gjør at rundt ti prosent av øyas totale befolkning på 330.000 befinner seg i Frankrike for å følge heltene sine.

— Det er egentlig litt synd å være i Norge. Det hadde vært gøy å være på Island eller i Frankrike, men sånn er det. Jeg må prøve å fokusere på mine egne ting.

HØR FVNS FOTBALLRADIOEN HER:

Tror på seier mot England

Etter Island-bragden mot Østerrike onsdag har et klipp av en islandsk kommentator gått viralt. Klippet viser en kommentator som mister det helt når Arnor Traustason setter inn seiersmålet på overtid.

— Han kommentatoren er en kjent person på Island. Jeg hadde han som assistenttrener på Island, faktisk. Han er blitt ganske kjent for å være engasjert. Det er litt ekstra gøy, det.

Nå venter England i åttedelsfinalen for islendingene. Kan eventyret fortsette?

— Det blir veldig spennende. Premier League er veldig populært på Island. Så det er litt ekstra moro. Jeg håper vi kan vinne kampen, det hadde vært veldig gøy.

— Alt kan skje nå. Det er sikkert ikke så gøy for England å møte Island. Vi har ingenting å tape, mens de har masse press på seg, sier Gudmundur Kristjansson, som merker at han har bred støtte i Norge når Island spiller kamper.

Island møter England til åttedelsfinale mandag. Fredag klokka 14.00 spiller Start treningskamp mot SønderjyskE. Begge kampene kan du følge på våre nettsider.

En annen som jubler litt ekstra i disse dager er Robert Sandnes. Backen spilte to år for Stjarnan på Island, og innrømmer at hjertet banker litt ekstra for Island under EM.

— Det er helt sykt hva de får til. Det er helt utrolig mange mennesker på tribunen, så det er jo ikke folk igjen på Island, sier Sandnes.