HAUGESUND (fvn.no): — Det går veldig bra, og jeg trives utrolig godt, sier Tronstad til Fædrelandsvennen.

Tronstad kom til Start fra Tveit da han var 13 år gammel. Han ble etter hvert betegnet som klubbens største talent, men han klarte aldri å slå igjennom under Mons Ivar Mjelde. Nå er han i Haugesund, og lørdag møter han Start for første gang som seniorspiller.

— Det sier seg selv at det blir spesielt for meg å møte Start, sier Tronstad.

Selv om Haugesund er gode på eget naturgress, og møter eliteseriens dårligste lag, advarer han mot å ta for lett på kampen.

— Vi er favoritter, men det er viktig for oss ikke å snakke ned Start. Vi må ha fokus på det vi skal gjøre, og ingen kamper i eliteserien er lette, sier Tronstad.

— Hva tenker du om det som har skjedd i Start siden du dro?

— De har slitt mye i år, og også forrige sesong. Det er synd at det går den veien. Jeg håper det snur for dem, men ikke mot oss, sier Tronstad, som skryter av Steinar Pedersen.

— Jeg hadde han da jeg var på Start 2, og han er utrolig flink, sier Tronstad.

Sondre Tronstad jubler det første og eneste eliteseriemålet han scoret, borte mot Vålerenga i 2013. Her sammen med Christian Tveit (sittende) og Bismark Acosta.

— En liten nedtur

Midtbanespilleren har markert seg i eliteserien denne sesongen, noe som er oppløftende etter oppholdet i Championship-klubben Huddersfield. Tronstad var i den engelske klubben i to år, men fikk bare én kamp på benken for A-laget.

— Det var rett tid for meg til å prøve noe nytt. Det viktigste for meg var spilletid, og jeg gjorde et riktig valg ved å dra til Haugesund, sier Tronstad.

Han hadde et halvt år igjen av kontrakten med Huddersfield, men fikk signaler på at de ikke ville forlenge med ham. Dermed fikk han gå gratis til sin nye arbeidsgiver.

— Jeg angrer ikke på at jeg valgte å dra til England. Jeg har fått masse erfaring, og blir en mye bedre spiller. Men det var selvfølgelig en liten nedtur at jeg aldri klarte å slå meg inn på A-laget, sier Tronstad.

Sondre Tronstad på Huddersfield-trening i 2014. Foto: Jon Anders Skau

— Kan løpe døgnet rundt

Klubbyttet har gjort ham godt. Tronstad har vært involvert i samtlige 13 seriekamper for Haugesund denne sesongen (startet 11, to innhopp). To mål har det blitt for midtbanespilleren.

— Jeg hadde et mål om å spille meg til fast plass, og jeg føler jeg har klart det nå. Men det er stor konkurranse, så jeg må fortsette å prestere. For slipper du deg ned, så tar noen andre plassen din på laget, sier Tronstad.

Han er godt fornøyd med spilletiden.

— Men jeg skulle gjerne hatt flere enn to mål, sier Tronstad og ler.

Tveit-gutten har spilt indreløper i Haugesunds 3-5-2-formasjon.

— Det passer meg veldig greit. Jeg får løpt mye fremover, og får også bidratt i det defensive arbeidet, sier Tronstad.

Haugesund-trener Mark Dempsey har skrytt veldig av Tronstad, og uttalte til Haugesunds Avis tidligere i år at "Sondre en type fotballspiller jeg liker. Han jobber hardt og kan løpe døgnet rundt".

— Jeg ønsker å bli mer kreativ enn jeg har vært før. Her blir vi oppfordret til å tørre, feile, og bare kjøre på. Det er lett for meg da, når du har folk rundt klubben som har troen på deg, sier Tronstad.

Haugesunds Sondre Tronstad (i midten) jubler etter 2-0 målet i eliteseriekampen i fotball mellom FK Haugesund og Stabæk på Haugesund Stadion. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix