Etter det Fædrelandsvennen vet er Brann interessert i å hente Start-spiss Alejandro Castro på lån ut sesongen.

Klubben hadde Castro i kikkerten også før jul, men da det ble klart at både Marcus Pedersen og Jakob Orlov ble værende i Bergen, ble det uaktuelt å hente costarikaneren.

Nå er Pedersen langtidsskadet og Castro hentes trolig inn som erstatter. Robert Hauge, som gikk fra assistenttrener i Start til samme rolle i Brann rett før jul, er mannen som hentet Castro fra Deportivo Saprissa i Costa Rica til Sørlandet.

Åpen for overgang

Hauge var til stede i Kristiansand for å se Castro i aksjon mot Sørlandslaget fredag. I den kampen kom Castro til mange sjanser, men var ineffektiv. Han bommet blant annet på straffe.

Alejandro Castro skal være på vei til Brann. Forrige sesong spilte han for Sarpsborg. Her feirer han et mål mot Sogndal. Foto: NTB SCANPIX

Castro selv virket overrasket da Fædrelandsvennen konfronterte ham med Brann-interessen mandag.— Dette har jeg ikke hørt noe om, sier 24-åringen.

— Jeg har sagt at fremtiden min ligger i Start, jeg har to år igjen av kontrakten. Samtidig er jeg åpen for alt. Brann er en god klubb, selv om de spiller i 1.divisjon, sier Castro.

Spiller for Brann mot Start om ti dager?

Start ga Castro beskjed om at han kunne gå gratis til en annen klubb før jul. Sarpsborg, som leide Castro i fjor høst har vært interessert i costarikaneren.

Start sliter økonomisk og et utlån av en av klubbens best betalte spillere – med i underkant av én million kroner i årslønn – vil lette litt på økonomien.

Verken Brann eller Start vil bekrefte at Castro trolig spiller for Brann når lagene møtes på La Manga om ti dager.

— Vi kommenterer ikke spillerlogistikk, sier administrerende direktør Even Øgrey Brandsdal i Start.

- God spiss på sitt beste

Robert Hauge, som gikk fra assistenttrener i Start til samme rolle i Brann rett før jul, er mannen som hentet Castro fra Deportivo Saprissa i Costa Rica til Sørlandet. Hauge beskriver Castro slik overfor BT:

— Han er god feilvendt, sterk i kroppen og et sånt dukk-opp-troll som kommer til mange sjanser, sier Hauge, som presiserer at han ikke vil uttale seg om Castros eventuelle fremtid i Brann.

- Han var ingen suksess for dere i Start?

— Det spørs hvordan du definerer suksess. På sitt beste er han en god og arbeidssom spiss, svarer Hauge.

Branns midlertidige sportssjef Rune Soltvedt blir taus når han blir forelagt avisens opplysninger.

— Jeg vil ikke kommentere noe om dette, sier Soltvedt.

Fakta:

Jorge Alejandro Castro Salazar

Født: 11. september 1990 i San José, Costa Rica

Høyde: 181 centimeter

Klubb: Start (43 kamper/11 mål)

Tidligere klubb: Sarpsborg 08 (lån, 16 kamper, 2 mål) og Deportivo Saprissa (36 kamper, 10 mål), Santos (lån, 10 kamper, 7 mål), UCR (lån, 19 kamper, 1 mål).

Landskamper: Én U23-kamp, én U21-kamp og én U20-kamp – ingen mål