HYLLES AV TJÆRNÅS: Starts tomålsscorer Espen Hoff feirer mot Sandefjord. HYLLES AV TJÆRNÅS: Starts tomålsscorer Espen Hoff feirer mot Sandefjord. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Sparket motstander i skrittet - får likevel tommelen opp av Tjærnås

Les Lars Tjærnås' kåring av ukens vinnere og tapere.

3 onside

1 Espen Hoff: Starts veteran kom i fokus mot slutten av kampen mot Sandefjord da han sparket motstanderens Kevin Larsen i skrittet. Før det hadde han imidlertid sparket ballen — hardt i nettet - to ganger. Det snudde 0-1 til tre uhyre kjærkomne poeng for sørlendingene. Dog har han i ettertid fått to kampers karantene av NFF.

Aftenpostens fotballekspert, Lars Tjærnås.

2 Alexander Søderlund: Spissen fra Haugesund returnerte til hjembyen med sitt Rosenborg. Det ble et hyggelig gjensyn. To nye scoringer fulgte opp samme antall fra første kamp. Etter mye trøbbel med skader i oppkjøringen har toppformen kommet til rett tid.

3 Zymer Bytyqi: Vikings ving er bare 18 år ung, men har allerede opplevd mye på fotballbanen. Et mislykket opphold i Østerrike og konflikter i Sandnes er nå snudd til harmoni i Stavanger. Mot Tromsø markerte han seg som en av ligaens aller mest spennende unge spillere.

Følg oss på Twitter

Følg oss på Facebook

3 offside

1 Benny Lekström: Tromsøs keeper gjorde enkelte fine redninger mot Viking. Likevel er det tabben som ga vertene 2–1 på et avgjørende tidspunkt han er husket for. Måten han forærte Veton Berisha ballen på var en brøler på høyde med navnebror Bennys mange mistak i Olsenbanden.

2 Jan Halvor Halvorsen: Sesongstarten har vært miserabel for Halvorsens gule Glimt. Det verste er at antall baklengsmål, som i fjor var nøyaktig to i snitt pr. kamp, nå er økt til tre. Den gamle forsvarskjempen må hente frem det han selv sto for i laget sitt fremover.

Uansett hva Haugesund-spillerne prøvde på, klarte de aldri å stoppe Mikael Dorsin og Rosenborg. Foto: NTB Scanpix

3 Haugesund: 0–6 er pinlig uansett i øverste divisjon. Enda verre er det når det handler om første hjemmekamp i en sesong der tilliten hos publikum skal gjenopprettes etter et tungt 2014. Jostein Grindhaug har mye å rette på foran bortemøtet med Vålerenga.

Slik tipper Lars Tjærnås helgens eliteseriekamper:

  • Vålerenga-Haugesund 2-0
  • Mjøndalen-Start 2-2
  • Rosenborg-Strømsgodset 3-1
  • Molde-Aalesund 4-1
  • Stabæk-Viking 1-1
  • Tromsø-Lillestrøm 1-0
  • Sandefjord-Sarpsborg 2-1
  • Bodø/Glimt-Odd 2-3