OSLO (fvn.no): — Vi hadde kanskje et par sjanser mer enn Start, men så lenge det var 1-0 så levde kampen hele veien, sier Kjetil Rekdal til Fædrelandsvennen.

I fjor endte det 1-1 på Ullevaal mellom de to lagene. Da scoret Håkon Opdal Starts mål.

— Da stjal de poeng her, med en scoring fra midtbanen. Det er greit at de ikke fikk gjort det i år, sier Rekdal til Fædrelandsvennen og smiler.

- Hva synes du om Start?

— Jeg liker måten Start prøver å spille fotball på. De er ambisiøse, og de har flotte, unge gutter på banen der, som har en fin framtid foran seg. Det er klart det er brutalt, med tanke på fjorårssesongen da Start ikke vant kamper, og de har fått en knalltøff start på sesongen i år, sier Rekdal, og fortsetter.

— Kjør på videre, Steinar

— Men Start er nødt til å fortsette med det de holder på med. Det sa jeg til Steinar Pedersen også; kjør videre, det er eneste måten å gjøre det på. Om du får noen smeller, og i verste fall skulle rykke ned også, så kommer du opp med et lag som har en filosofi, og en stil å følge, sier Rekdal.

Han drar en sammenligning til Vålerenga, som tapte årets første fire kamper.

— Vi diskuterte om vi skulle legge oss bakpå, og krige om poengene, eller om vi skulle fortsette å spille som vi har gjort. Da valgte vi å fortsette som vi har gjort, og heldigvis har vi fått to seiere på de tre siste kampene. Vi er ikke i mål med noe som helst, men det hjelper å vinne, sier Rekdal.

Tøffe perioder

I likhet med Start, har Vålerenga vært inne i en tøff økonomisk tid de siste årene.

— Vi har mer enn halvert budsjettet vårt, mer enn halvert lønnsutgiftene våre. Vi må bare bygge det opp igjen sakte men sikkert, og da vet vi at det kommer perioder der ting går helt på tverke. Det er helt umulig å unngå. I dag hadde vi fem spillere på rundt 20 år på banen, og det hadde vel Start også. Dette er to klubber som har fått juling for å ha satset hardt bakover i tid, sier Rekdal.