— Det er klart at vi mener Sondre burde spilt mer for Start i år. Men jeg tror folk skjønner Mons Ivar Mjeldes disponeringer, og jeg tror folk skjønner hvorfor Sondre drar. Så enkelt er det. Etter det Start har oppnådd i høst kan vi ikke stille spørsmål rundt Mjeldes prioriteringer. Det er ikke noen sin feil at Sondre drar, sier Sondre Tronstads agent Jim Solbakken til Fædrelandsvennen.

Det er han som står bak det som kan bli en overgang fra Start til Huddersfield i slutten av måneden. Tronstad reiser til England for å trene og se på forholdene i slutten av måneden. I forrige uke var Solbakken i møte med klubbledelsen og trenerapparatet i Championship-klubben.

- Dersom Sondre liker det han ser der nede er vi "good to go". De vet i tilfelle hva de henter. Sondre er et av Norges største talenter. I utgangspunktet skal han få spilletid på a-laget. Kanskje det blir et halvt år på benken med innhopp, da får han spilletid på reservelaget, sier Solbakken.

Han sier også at det finnes andre alternativer for Tronstad dersom partene ikke inngår avtale.

— Det er jo ikke sikkert det blir Huddersfield. Da kan han gå til andre eliteserieklubber eller andre plasser.

- Hva med Start?

— Da må Start love ham spilletid. Det er det det handler om. Jeg ser at de sier at de har gitt ham det beste tilbudet en 18-åring noen gang har fått. Det er det sportslige tilbudet som betyr noe, sier Solbakken.

Mons Ivar Mjelde sier at han håpet at Tronstad skulle vært mer tålmodig.

— Han har startet fire eliteseriekamper og fått noen innhopp for Start i år. Så har han sagt til meg at han synes dette er spennende og at han ønsker å prøve det ut. Det er naturlig, det. Jeg kan ikke gå rundt og tenke på enkeltspillere. Det er laget som er det viktigste. Men jeg skulle gjerne sett at han hadde mer tålmodighet, det tror jeg er litt generelt i norsk fotball. Selv spilte jeg ikke et minutt i eliteserien som 18-åring. Jeg debuterte da jeg var 22, sier Mjelde.