— Nå skal jeg reise til Island på ferie. Der skal jeg diskutere med familien hva som er riktig å gjøre videre, sier Matthias Vilhjlamsson til Fædrelandsvennen.

Det ble en tung dag for islendingen og resten av Start-laget. Sett bort fra Kristoffer Ajers lekre mål, var det lite å rope hurra for.

— Må puste litt

Før helga kunne Fædrelandsvennen fortelle at Start har akseptert et bud på Matthias Vilhjalmsson fra den russiske klubben UFA. Vilhjalmsson sa da at han skulle bestemme seg etter Tromsø-kampen om han drar eller ikke.

— Jeg bestemmer meg innen et par dager. Det blir feil å si noe om det nå, når jeg er så skuffet. Jeg får puste litt og tenke meg godt om, det er mange ting som spiller inn, sier Vilhjalmsson.

- Hva heller du mest mot?

— Akkurat nå er det 50-50 om jeg drar eller ikke, sier islendingen.

Ajer: - Håper ikke Matthias drar

Start har takket ja til et bud, og dermed har den russiske klubben lov til å henvende seg til islendingen. Selv sier Start-spissen at det er mange positive ting på begge sider.

Matthias Vilhjalmsson skal bruke ferien på å bestemme seg om han vil takke ja til tilbudet fra russiske Ufa. Her etter kampen mot Aalesund for noen uker siden. Foto: NTB Scanpix

Om Starts soleklare spissvalg skulle reise, blir det opp til unggutta å plukke opp hansken. Lars-Jørgen Salvesen fikk komme inn kvarteret før slutt, mens Kristoffer Ajer viste igjen hvorfor han har lag fra de største ligaene i Europa som følger han. 17-åringen står nå med åtte mål i eliteserien denne sesongen.— Jeg håper ikke Matthias drar. Jeg føler vi jobber bra sammen, så det ville være kjedelig å miste vår beste spiss, sier Ajer til Fædrelandsvennen, som vanlig dypt skuffet etter et tap.

— Kan et salg av Vilhjalmsson spille inn på om du drar eller ikke?

— Jeg er Start-spiller. Jeg går ut i fra at Even (Brandsdal, Start-direktør) henter inn en ny spiss med pengene klubben får ved et eventuelt salg, sier Ajer.

Mjelde: — Vilhjalmsson må erstattes

Start-trener Mons Ivar Mjelde ville ikke si for mye om det å miste sin beste spiss, men er klar på at det må hentes inn en ny målscorer om islendingen forsvinner.

— Vi mistet så mange spillere før sesongen, så det er jo egentlig naturstridig det vi holder på med. Når vi mister toppscoreren vår, har vi ikke nok kvalitet til å erstatte han med spillere fra egen stall. Det er mange unge spillere, med lite erfaring fra eliteserien, sier Mjelde.