Daniel Aase kan få en sjelden start mot Brann. Her er han i aksjon mot Espen Hoff på trening på Sparebanken Sør Arena. Daniel Aase kan få en sjelden start mot Brann. Her er han i aksjon mot Espen Hoff på trening på Sparebanken Sør Arena. Foto: Håvard Karlsen

Start-back ute mot Brann

Steinar Pedersen må klare seg uten Jens Skogmo mot Brann. Han flytter Eirik Wichne ned på backen, men hvem som erstatter unggutten på kanten, er usikkert.

KRISTIANSAND (fvn.no): Jens Skogmo har vært god for Start i den siste tiden. I 2-1-seieren over Tromsø, fikk han sin første målgivende pasning i eliteserien for Start. Han fulgte opp med nok en solid kamp i 1-1-kampen mot Lillestrøm sist.

Onsdag pådro 29-åringen seg en liten strekk på baksiden av låret, og han har trent alternativt de to siste dagene.

I hans fravær blir trolig Eirik Wichne, som har spilt høyrekant de siste kampene, dyttet ned på backen. Start-trener Steinar Pedersen har drillet flere spillere på kanten under øktene på Sparebanken Sør Arena. Torsdag fikk Lasse Sigurdsen prøve seg, mens fredag testet han både Daniel Aase og Espen Hoff.

— Jens har vært ute av trening de to siste dagene, så får vi se hvordan det blir inn mot kamp. Det er litt vurderinger fram og tilbake, sier Pedersen.

Flere alternativer

Espen Hoff tviler på at han starter kampen, men er lovet spilletid mot Brann, i det som er hans siste hjemmekamp for Start.

Når det gjelder Daniel Aase, har ikke driblefanten fått spilletid i eliteserien siden 20. serierunde (14. august).

— Vi har alternativer som skal gå inn og gjøre en bra jobb for laget, og bruke de ferdighetene de har. Det er spennende å se hvem vi lander på, sier Pedersen.

Han startet med følgende 11 spillere under fredagens formasjonsøkt (4-4-2): Håkon Opdal - Eirik Wichne, Tapio Heikkilä, Alex De John, Henrik Robstad - Daniel Aase, Erlend Segberg, Andreas Hollingen, Espen Børufsen - Dennis Antwi, Lars-Jørgen Salvesen.

Espen Hoff byttet plass med Aase under økten.

Espen Hoff avslutter karrieren etter årets sesong. Søndag spiller han sin siste hjemmekamp.

Soner karantene

Det er flere spillere som er uaktuell til kampen mot Brann, i tillegg til Skogmo. Rolf Daniel Vikstøl soner sin siste kamp etter det røde kortet mot Tromsø.

Chidiebere Nwakali er ute med en kneskade, mens Uduak Idemokon fortsatt er et stykke unna kampform, selv om han har trent for fullt de siste ukene.

Start har sin siste trening før Brann-kampen lørdag kl. 10.00 på Sør Arena. Avspark i siste hjemmekamp søndag kveld, er kl. 18.00.

Rolf Daniel Vikstøl soner karantene mot Brann. Foto: NTB SCANPIX