Se vintertabellen nederst i saken.

Åtte nederlag og kun én seier på ni treningskamper er fasit for Stabæk i vinter. Det gir et tenkt poengsnitt på 0,333 og nedrykk sammen med Sarpsborg 08. I motsatt ende av vintertabellen kan Haugesund juble. De topper foran Tromsø, Rosenborg og Lillestrøm.

Tromsø i toppen igjen

— Det er et godt tegn at vi er i toppen av vintertabellen for andre året på rad, sier TILs sportssjef Svein Morten Johansen og smiler godt.

— Nå skal vi selvsagt ikke legge for mye i disse treningskampene. Det er variabel motstand, og i kampen mot Brann søndag (3-0-seier) spilte vi nesten hele kampen med en mann ekstra, sier Johansen videre.

- Er det bare bra å vinne treningskampene, eller kan det bli en sovepute?

— I år satset vi på litt tøffere motstand enn i sesongoppkjøringen i fjor. Det kommer selvsagt an på hvem man møter, men objektivt sett er det bedre å vinne enn å tape treningskamper, sier sportssjefen.

I fjor var TILs poengsnitt vinterstid 2,5, og de toppet dermed fjorårets vintertabell. TIL endte for øvrig som nummer 13 i eliteserien i fjor.

— Da var vi nyopprykket og hadde som mål å beholde plassen. I år satser vi høyere og håper å komme blant de syv-åtte beste, sier TILs sportssjef.

Stabæk sliter kraftig

I bunn av vår uhøytidelige tabell finner vi Stabæk som i år har fått ny sjef etter at suksesstreneren Bob Bradley ble erstattet av Billy McKinlay. Skotten har så langt ikke fått sving på bæringene, og etter ni treningskamper er fasiten temmelig ynkelig med én seier og åtte tap (5-15 i målforskjell).

— Man er alltid bekymret, det gjelder om man taper eller vinner. Konkurranseidrett er for dem med gode nerver, sier Stabæks sportssjef Inge André Olsen.

— Vi har hatt en god oppkjøring der vi har lært masse. Vi har helt bevisst møtt god motstand. Man vil jo selvsagt vinne kamper, selvsagt betyr det noe. Men vi er i ferd med å spille inn et nytt lag - nå gjelder det bare å finne flyten i serien, sier Olsen.

Vintertabellen er en høyst uhøytidelig gjennomgang. Det er mange momenter som gjør at den ikke må tas veldig alvorlig:

For det første er dette treningskamper, det er først til helgen at resultatene er viktige. For det andre har lagene stilt med variable lag og møtt svært forskjellig motstand kvalitetsmessig. Noen lag har spilt flere kamper mot lag fra lavere divisjoner, mens andre har brukt vinteren til å måle krefter mot utenlandske lag av bra kvalitet.

K=Kamper, S=Seier, U=Uavgjort, T=Tap, M=Mål, P=Poeng, PS=Poengsnitt