Kristiansand (Rbnett): Molde var totalt sett det beste laget på Sør Arena søndag kveld, men etter å ha sløst bort flere sjanser i første omgang måtte Tor Ole Skulleruds menn ta til takke med 1-1 og uavgjort mot Start.

Best før pause

Molde tok kommandoen fra første spark på ballen, men det gikk 19 minutter før Mohamed Elyounousse fikk sin første store sjanse. Istedenfor å skyte forsøkte han etter å ha spilt vegg med Fredrik Gulbrandsen å runde Håkon Opdal. Det førte til at Rolf Daniel Vikstøl rakk tilbake for å takle, Returen fra Gulbrandsen ble blokkert til corner.

Fem minutter etterpå gjorde Eirik Hestad en flott forsering på midtbanen før han tredde gjennom Moi med en flott gjennombruddspasning. Denne gangen gikk toppscoreren for skudd fra ti meter, men ballen trillet meteren til side for målet til Opdal.

Savnet ikke Hestad og Singh

Molde dominerte veldig i denne perioden av kampen. Eirik Hestad og Etzaz Hussain fikk styre tempo som de ville mens de delegerte ballene rundt i laget. Navnebror Daniel Berg Hestad og Harmeet Singh var med andre ord ikke så savnet som man fryktet.

I det 28. spilleminutt bestemte Eirik Hestad seg for å fyre av fra 22 meters hold. Ballen traff høyre krysstolpe så det sang bak Start-keeper Opdal. Ti minutter slo unggutten et farlig hjørnespark inn fra høyre. På bakerste stolpe kom Ruben Gabrielsen i full fart, men han greide ikke sette ballen innenfor stengene fra bare fire meter.

Reddet på streken

På den påfølgende corneren var det Forren som mottok ballen inne i boksen, da han smelte til mot venstre hjørne. På streken sto dessverre en Start-forsvarer og fikk headet ballen vekk.

Rett før pause fikk også Start sin sjanse. Hoff slo en flott crosser inn fra høyre som fra elleve meter Lind på nydelig vis forlenget mot lengste stolpe. Et tigersprang fra Ørjan Nyland i Molde-buret hindret imidlertid det som så ut som et ufortjent ledermål.

Roligere etter pause

Den andre omgangen startet mye roligere enn den første, og det virket som om Start hadde funnet ut av problemet med Hestad/Hussain. Tempoet var lavere og sjansene færre. Tidligere Molde-spiller Zlatko Tripic var imidlertid frisk fra sin venstre kantposisjon, uten at det gav uttelling.

To raske mål

I det 71. spilleminuttet kom Moldes scoring på det som i utgangspunktet ikke var en sjanse. Hardtarbeidende Daniel Chima Chukwu gikk nok en gang på en «umulig» ball inne i boksen. På fem meter misforsto Start-stopperne hverandre, slik at Chima fikk klemt fram en heading inn i venstre hjørne bak Opdal.

Bare tre minutter etterpå kom Start tilbake. Erneste Asante slo inn fra høyre, men inne i boksen fikk Espen Hoff stå helt umarkert å pirke inn utlikningen fra åtte meter.

Med dette er Molde åtte poeng foran Odd, som er på andreplass i eliteserien. Strømsgodset er fortsatt ni poeng bak.