ALFHEIM: TIL-treneren valgte å ta ut Lekström etter bare 27 minutter. Da hadde keeperen vært negativt involvert i begge baklengsmålene.

– Jeg forklarte til Benny hvorfor jeg gjorde det, og jeg står inne for den beslutningen og synes den var riktig. Vi må heller ikke glemme at det er konkurranse om alle 11 posisjonene, sier Nilsen.

Og fortsetter:

– Det er ikke sånn at om en spiss ikke lykkes med å score så skal vi bytte ham ut, og når en keeper har uheldige vurderinger og involveringer så skal vi ikke bytte ham. Det er ikke slik det fungerer der jeg kommer fra.

– Vi følte det var det riktige der og da. Det har vi forklart for spilleren, og vi tar selvfølgelig godt vare på ham med tanke på at det ikke er kjekt å oppleve dette. Det skjønner vi alle sammen. Benny er den første som forstår det og sier at det er OK og at vi nå jobber videre, sier Nilsen.

Heigre starter trolig

Det meste tyder på at Pål Vestly Heigre (20) starter mot Senja onsdag. Gudmund Kongshavn er ennå ikke helt klar etter skade.

– Jeg håper å spille alle kamper. Jeg er klar. Det er bare opp til treneren å velge, sier keeperen som er på lån fra Viking.

– Vi har ikke tatt ut noe lag. Nå har vi svelget litt av det som skjedde søndag, og så har vi begynt forberedelsene til kampen og fortsetter med det tirsdag. Og vi gleder oss veldig til å dra på tur til Senja. Jeg kan fortelle Senja-folket at vi stiller med hele TIL-familien, og det ser vi veldig fram til, sier Nilsen.

– Brutalt å være keeper

Sigurd Rushfeldt er keepertrener i TIL sammen med Merete Johansen.

– Dette er en del av fotballen. Det kan være brutalt å være keeper, fordi det er en posisjon det blir lagt mye merke til hvis det gjøres tabber eller oppstår enkeltsituasjoner. Det må vi takle alle mann i gruppa, sier Rushfeldt.

– Benny får full oppbacking og oppfølging av oss, legger han til.

– Det er selvfølgelig kjipt for ham (Benny). Jeg skal støtte ham så mye jeg kan, men det er en konkurransesituasjon, og i går gikk det min vei. Jeg skal støtte ham, slik at han kommer seg på beina igjen, sier Pål Vestly Heigre.

Lekström hadde ikke tid til å snakke med iTromsø etter dagens trening.