OSLO (fvn.no): — I dag så vi ut som et lag, og det er noe å bygge videre på, sier Steinar Pedersen til Fædrelandsvennen.

Søndag tapte Start sin tredje kamp for rad da Vålerenga vant 2-0 på Ullevaal. For Starts del, var det bedring fra 1-4-tapet mot Sarpsborg 08 torsdag. Defensivt slapp Pedersens gutter knapt til målsjanser imot.

Dessverre klarte ikke Start å score på den ene virkelige store muligheten de fikk midtveis i første omgang. Robert Sandnes fikk heade fra kloss hold, men VIF-keeper Aslak Falch dro fram en klasseredning.

— Det var en kjempestor sjanse. I den situasjonen vi er nå, gjelder det å sette de sjansene vi får, sier Pedersen.

Det var jevnt i stort sett hele kampen på Ullevaal. Mot slutten satte vertene inn 2-0 da Start jaktet en redusering. Uansett, Pedersen likte mye av det han fikk se av laget på landslagsarenaen.

— Det tar litt tid. Dette er en ny og ung spillergruppe. Det er mange ting som skal sette seg før dette ser 100 ut som vi ønsker, sier Pedersen.

- Ser du noen likheter fra din tid i Jerv, hvor det også tok tid før ting løsnet?

— Det å bygge lag og klubb, tar tid. Det har vært en del endringer, det har kommet nye fjes inn, og vi jobber på vi. Vi ønsker oss den seieren veldig sterkt alle mann, sier Pedersen.

— Så ut som et lag igjen

Nå venter 2. runde i cupen for Start, borte mot Fram Larvik. Deretter venter seriekamper mot Strømsgodset (h) og Brann (b).

— Har vi den samme innsatsen og intensiteten, og den jobben vi legger ned mot Vålerenga, tror jeg vi kommer til å ta flere poeng fremover, sier Pedersen.

Start har nå spilt 22 kamper på rad uten seier i eliteserien.

— Seieren kommer den, når vi er gode nok, sier Pedersen.

Rolf Daniel Vikstøl mener også at prestasjonen mot Vålerenga var mange steg opp fra oppgjørene mot Odd og Sarpsborg 08. — Mot Vålerenga så vi ut som et lag igjen i hvert fall, det var godt å se, sier Start-kapteinen.

I forrige seriekamp var midtstopperen involvert i alle de tre første baklengsmålene. Mot Vålerenga ledet Vikstøl et Start-lag som ga Oslo-klubben kamp om poengene.

— Vi leverte en veldig bra bortekamp. Vi var solide defensivt, vi lå kompakte som lag, og vi var flinke til å bruke overgangsmulighetene vi fikk, sier Vikstøl.

- Er du lei av å snakke på rekken med kamper uten seier?

— Jeg er veldig lei av det. Jeg skulle veldig gjerne hatt en seier, men vi må bare stå på videre, og jobbe på. Jeg tror den første seieren snart kommer. Vi har spillere som er ute med skade, som snart er tilbake. Da får vi en bredere stall. Vi har bare spilt sju kamper, og det er mange poeng å spille for. Vi må bare fortsette videre, og gjøre som vi gjorde mot VIF, sier Vikstøl.

- Må forvente noen steg tilbake

Start slapp inn kampens første baklengsmål før det var gått seks minutter mot VIF. Det var stort sett det eneste keeper Håkon Opdal fikk på seg, helt til Deshorn Brown satte inn sitt andre i kampen og 2-0 like før slutt.

— Den tidlige scoringen ga vel Vålerenga den selvtilliten de trengte for å ha troen på dette. Det var viktig for de, sier Opdal.

Uansett var det betryggende for sisteskansen at Start fremstod tryggere defensivt, som i starten av sesongen.

— Ja. Det er ingen som hadde trodd at det skulle bli lett å bygge opp et ungt, nytt lag i eliteserien. Man må forvente å få seg noen steg tilbake på veien mot et bra og solid lag. Vi tar med oss det vi kan fra hver enkelt kamp, så jobber vi på videre, sier Opdal.

33-åringen ofrer ikke rekken på 22 kamper uten seier i eliteserien en tanke.

— Hele sesongen i fjor var veldig spesiell, og det var noe helt annet enn det som skjer i år. Vi blir stadig minnet om den rekken, men det er veldig lite å gjøre med det. Det du kan gjøre noe med, er kampen som kommer neste gang. Det er ikke noe i veien for at vi kan vinne den, selv om vi har tapt den forrige, sier Opdal.