KRISTIANSAND: Viking var virkelig presset i sluttminuttene og overtiden, og Start var veldig nær en utlikning. Men de mørkeblå holdt unna og har dermed til gode å slippe inn mål etter tre serierunder.

Viking-trener Kjell Jonevret var overasket over Starts forsiktige åpning.

STERK SEIER: Viking-trener Kjell Jonevret ledet sitt mannskap til tre poeng mot Start. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

— Jeg hadde ventet at Start skulle gå ut i hundre på hjemmebane, i stedet ventet de på overganger. Da var det viktig for oss å være i balanse – og det synes jeg vi var med unntak for sluttminuttene. Da ble det litt stress, fordi vi spilte med ti mann. Vi hadde brukt opp innbytterkvoten og Abdisalam Ibraham klaget over vondt i hodet. Da tok vi ikke sjansen på å ha ham på banen. Og så kunne vi jo økt til 2-0 da Suleiman kom alene på overtid. Men OK, det ble tre poeng og en veldig trivelig hjemtur. Vi stopper nok litt på Lyngdal In for å hygge oss, sier en munter Jonevret til Aftenbladet.

Kaptein André Danielsen var også strålende fornøyd:

— En solid bortekamp. Deter aldri lett å møte Start i Kristiansand, og på slutten ble vi litt stresset. Men generelt klarte vi oss bra, og gleder oss til å møte Odd på hjemmebane neste søndag, sier han.

Målscorer Suleman Abdullahi scoret sesongens første, og løp rett til benken for å feire.

— Jeg synes det var riktig å involvere trenerteamet også å feiringen, derfor stakk jeg dit. Så burde jeg naturligvis gjort 2-0 på overtid, men heldigvis kostet ikke bommen noen poeng, sier han til Aftenbladet.

Abdullahis første

Det ble en svært forsiktig åpning på kampen, der Start lå lavt og ventet på overganger, mens Viking prøvde å trille ball og spille seg gjennom ledd. Det ble vanskelig mot et kompakt Start-lag, og ganske typisk kom den første målsjansen etter en dødball. Zymer Bytyqi løftet ballen inn i feltet etter et frispark på høyresiden etter 20 minutter, Anthony Soares kom til en heading, men ballen gikk utenfor. Kanskje kunne han latt ballen gå til en bedre plassert Patrick Pedersen?

Så fikk Viking sitt ledermål da klokka passerte 27 minutter. André Danielsen var med på en overlapp og la inn fra høyre. Ballen gikk nesten gjennom feltet, men Suleiman Abdullahi fikk ballen feilvendt, han tverrvendte og hamret ballen i mål nede i venstre hjørne. Start-keeper Håkon Opdal ble bare stående, han rakk ikke engang å kaste seg. Abdullahi løp rett til benken for å feire sesongens første scoring.

Start fortsatte å ligge lavt etter scoringen, og Viking hadde bra kontroll defensivt. De eneste gangene Start yppet seg litt var etter hjørnespark eller frispark. Sånn sett var det helt fortjent at Viking gikk til pause med ledelse.

Start skrek på straffe

Hjemmelaget sto noe høyere i banen da den andre omgangen startet, og kampen åpnet seg mer opp. Start fikk noen halvsjanser etter frispark og skrek på straffespark da Uduak Idemokon gikk i bakken etter en duell med Samuel Adegbenro inne i feltet, men dommer Trygve Kjensli virket helt korrekt spillet videre.

Start slapp til sin nyeste spiller, Chidiebere Chijioke Nwakali etter 70 minutter, og vertene trykket på får å skaffe seg en utlikning. Nærmest var laget da Iven Austbø og André Danielsen nesten kludret det til etter 77 minutter, men Viking slapp med skrekken.

Mathias Bringaker erstattet Patrick Pedersen etter 72 minutter, men denne gang måtte han ta mest defensive tak når Start presset på for en utlikning i sluttminuttene. Og sørlendingene var nær et par ganger, men enten fikk Viking blokkert eller skuddforsøkene endte utenfor stolpene bak Iven Austbø.

Viking ble veldig baktunge i sluttminuttene og overtiden- og det var svært nær at Start gjorde 1-1. Samtidig kom Abdullahi helt alene med Håkon Opdal fire minutter på overtid, men maktet ikke å overliste Starts sisteskanse.