Espen Børufsen satte signaturen sin på en ny treårskontrakt med Start. Her er han avbildet på kunstgresset på Sparebanken Sør Arena. Espen Børufsen satte signaturen sin på en ny treårskontrakt med Start. Her er han avbildet på kunstgresset på Sparebanken Sør Arena. Foto: Håvard Karlsen

Børufsen har signert ny treårskontrakt med Start

Espen Børufsen hadde tilbud fra både norske og utenlandske klubber. Onsdag skrev han under på en ny avtale med Start.

KRISTIANSAND (fvn.no): — Da er det klart at det blir Start i tre år til. Jeg er fornøyd, og nå har vi et klart mål om å rykke rett opp igjen, sier Børufsen til Fædrelandsvennen.

28-åringen kom til Start fra Våg i 2004. I 2006 fikk han debuten i eliteserien, og siden har han vært en sentral brikke for sørlendingene. Kontrakten til Børufsen gikk egentlig ut etter årets sesong, og for noen uker siden takket han nei til forslaget om ny kontrakt.

Siden har partene vært i dialog, og onsdag satte han signaturen sin på den nye avtalen.

— Har det vært noe tvil fra din side?

— Det har vært en litt lang prosess, der også noen andre klubber har vært på banen. Totalvurderingen er at jeg ville bli her, og så har jeg hatt en fin dialog med Start, og vært ærlig på at det har vært litt interesse andre steder også. Jeg trodde det ville ordne seg hele tiden, så jeg har ikke stresset så veldig mye, sier Børufsen.

Espen Børufsen har spilt på A-laget til Start siden 2006. Her jubler han over en av sine to scoringer mot Vålerenga på Sør Arena i år. Foto: NTB Scanpix.

Hadde flere muligheter

Han vil ikke gå inn på detaljene i selve kontrakten med Start, men bekrefter at han går ned i lønn, som alle de andre spillerne i A-stallen etter nedrykket.

— Jeg er fornøyd med kontrakten jeg har fått, og nå er fokuset kun på å stå godt rustet inn mot neste år, og så skal jeg rett opp i eliteserien igjen. Det er et krav vi må stille til oss selv, sier Børufsen.

— Hadde du muligheten til å fortsette i eliteserien?

— Ja, jeg hadde muligheten til det. Det var interesse fra flere, både i eliteserien og i utlandet (Skandinavia, red.anm.), sier Børufsen.

Kantspilleren legger til at han har blitt utrolig glad i Start.

— Det hadde blitt veldig vondt å avslutte Start-karrieren med et nedrykk. Nå har jeg spilt mange kamper, og har muligheten til å spille enda flere. Det å kunne bli en av spillerne med flest kamper for klubben, trigger meg også litt, sier Børufsen.

Han står nå bokført med 210 eliteseriekamper for Start. Det gir en fjerdeplass på adelskalenderen i Start, bak legender som Svein Mathisen (327), Trond Pedersen (269) og Helge Haugen (224).

Espen Børufsen scoret på hjemmebane da han og Ida Marie Aa ble foreldre for første gang i april. Foto: NTB SCANPIX

— Vil oppnå noe med Start

Årets nedrykk er det tredje for Børufsen i Start-drakten. Hans beste plassering i eliteserien er sjetteplassen fra 2006. — Jeg har lyst til å være med å oppnå noe med Start. Dette er en konkurranseidrett, og ingen er fornøyde med et nedrykk. Jeg sliter litt med å gi meg med en sånn statistikk. Jeg har veldig lyst til å vise hva vi er gode for, sier Børufsen.

28-åringen har veldig stor tro på prosjektet Steinar Pedersen har satt i gang i Start. Det hjalp også på avgjørelsen hans at Rolf Daniel Vikstøl og Henrik Robstad nylig signerte nye avtaler.

— Vi har en fin gruppe nå, og det begynner å bli en god miks av unge og litt eldre. Det liker jeg. Jeg tror vi kan slå godt fra oss neste sesong, sier Børufsen.

— Hva tror du om fremtiden til Start?

— Jeg har veldig vondt for å finne så mye positivt i et nedrykk, det smerter noe fryktelig, rett og slett. Nå er vi på bunnen. Klubben har gjort de grepene den skal, og vi har muligheten til å starte litt på nytt. Det er helt klart noe som er viktig. Det har vært mange år med mye gjennomtrekk av spillere, og folk har måttet gå. Jeg er glad for at klubben har klart å få litt kontroll på økonomien, så har vi muligheten til å bygge nå, sier Børufsen.

Steinar Pedersen skryter av Espen Børufsen.

Skal løfte Børufsen

Steinar Pedersen er glad for at signaturen til Børufsen endelig er i boks.

— Jeg er veldig fornøyd med at Espen tok det valget, og vil være med på å bygge det laget som vi skal gjøre nå. Etter en litt tung vår, har Espen hatt en bra høstsesong. Han har fungert bra i laget den siste tiden, sier Pedersen.

Start-treneren hadde flere samtaler med Børufsen i sommer, der han signaliserte at han ønsket å ha med kantspilleren videre.

— Nå har jeg signalisert at jeg ønsker å få ham opp på et enda høyere nivå, for det har han inne. Uke ut og uke inn forventer jeg at en spiller som Espen Børufsen er vårt lags beste spiller. Det er der listen skal ligge, og han er villig til å legge i det som kreves i potten, sier Pedersen.

Vis fakta ↓
Espen Børufsen