— Det blir veldig spennende for meg å spille for Start. Jeg gleder meg, sier Dahle til Fædrelandsvennen.

Den offensive midtbanespilleren går på utlån fra Stabæk til Start fram til 20.juli, melder Start på sin hjemmeside. Allerede tirsdag om en uke kan han debutere i eliteseriepremieren mot Lillestrøm.

24-åringen hadde en strålende 2013-sesong for HamKam i 1.divisjon der han scoret 10 mål og hadde 10 målgivende pasninger. Det gjorde han attraktiv for flere eliteserieklubber. Han valgte til slutt Stabæk, der han ikke fikk mye spilletid i fjor.

— Jeg håpet på en ny start før årets sesong, men det har jeg ikke fått. Dermed er det best for meg å få spilletid i eliteserien et annet sted, sier 24-åringen, som mener han har lært mye av Stabæk-trener Bob Bradley.

— Jeg er en bedre spilller nå enn da jeg var i HamKam. Jeg tror jeg kan bli en god eliteseriespiller, og håper jeg kan bli det i Start, sier Dahle, som ikke frykter nedrykk med Start.

— Jeg tror vi kan overraske i år. Det var jeg med på i Stabæk i fjor. Å slå nedenfra kan passe oss godt, sier Dahle, som spilte en god kamp mot Viking i Stavanger søndag kveld.

Start jobber, etter det Fædrelandsvennen vet, også hardt med å sikre seg en ny midtstopper. Jesper Mathisen er ute med skade og Bismark Acosta er solgt til Brann. Klubbens eneste midtstoppere nå er John Olav Norheim og nykommer Alex De John. I tillegg kan Rolf Daniel Vikstøl og Gudmundur Kristjansson bekle rollen som stopper – men begge kan miste seriestarten.

Strekk på kapteinen?

Kristjansson er sistemann på Starts lange skadelisten. Kapteinen måtte forlate banen etter førsteomgang mot Viking, med vondt bak i låret. Start frykter strekk og i dag har han tatt MR-bilde av skadestedet.

Søndag testet klubben Vindbjart-spiller Jon Ole Reinhardsen. Reinhardsen, som er midtstopper har ett år igjen av kontrakten med Vindbjart.

— Jeg har ikke fått noen indikasjoner på at de ønsker meg. Jeg forholder meg til kontrakten jeg har med Vindbjart, sier Reinhardsen til Fædrelandsvennen.

Må ha 20 mann i a-stallen

Brandsdal vil ikke si om Start eventuelt henter lokalt, eller for eksempel leier en ny spiller hos en eliteserieklubb.

— Vi må se hva som er tilgjengelig, sier han.

Start har kun 18 spillere i a-stallen per nå. Det er to for lite i forhold til NFFs krav om 20 spillere i stallen.

— Det er et klubblisenskrav at lagene i eliteserien må ha minst 20 spillere i a-tallen. Hvis ikke Start klarer å fylle stallen før overgangsvinduet stenger blir de kontaktet av oss, sier fagansvarlig for overganger i Norges Fotballforbund, Kristian Skjennum.

I følge Brandsdal er ikke Start avhengige av å hente nye spillere for å oppfylle NFFs krav. Erlend Segberg, Lasse Sigurdsen, Eirik Wichne og Adi Markovic i toppspillergruppen kan meldes inn som berettigede spillere i eliteserien.