Start-Odd 1-2

— Det er samme historien om igjen. Det hjelper ikke med bra innsats, vi er ikke gode nok til å vippe kampen i vår favør, sier Andreas Hollingen til Fædrelandsvennen etter kampen.

Start ledet til pause mot Odd, etter straffescoring fra Dulee Johnson. Men etter pause snudde Odd etter scoringer fra Bentley og Olivier Occean. Matchvinnerscoringen kom åtte minutter før slutt.

- Jeg vet ikke helt hva jeg skal si. Vi gjør mye bra til å begynne med, får ledelsen. Vi skaper sjanser. Så sitter nok spillerne igjen med en følelse av at de blir løpende mye mellom. Vi evner ikke helt å spille oss ut av trange situasjoner, sier Start-trener Steinar Pedersen.

Fagermo: — Start skaper lite

- Jeg er fornøyd med innledningen på kampen. Vi kommer ut med bra energi. Så vil det seg ikke helt, sier Steinar Pedersen.

- Det blir vanskeligere og vanskeligere for hver kamp å redde plassen, men vi gir ikke opp. Du trenger ikke å være rakettforsker for å skjønne at det blir vanskelig, sier Pedersen.

Henrik Robstad har vært litt småsyk denne uka, og fikk kjenne det utover i kampen:

— Vi gir fra oss initativet etter hvert. Det sprekker opp, og de kommer til dødlinja og får lagt inn. Kampen går inn i feil spor, sier Robstad.

Dag-Eilev Fagermo var godt fornøyd med sine gutter:

- Jeg er veldig fornøyd med at vi vinner. Start skaper lite bortsett fra noen langskudd. En ekstremt viktig seier, mot et lag som bare vil forsvare seg. Det er ikke så lett det, sier Fagermo til Fædrelandsvennen.

— Jeg var mer og mer sikker på at Start kom til å gi etter da jeg så Espen Børufsen med flere stå i knestående. De ble slitne etter hvert, sier Fagermo.

Slik var kampen

Et Odd-lag uten seier på sine tre siste kom til Sør Arena med god tro på at kampen mot Start var anledningen å snu det på.

For Starts tall den siste tiden vet vi alle om, men med Dennis Antwi inne fra start lå det en forventning om at hjemmefansen kunne forvente scoring hvertfall.

Det tok 12 minutter.

Johnson på straffespark

På et hjørnespark tok Espen Ruud et skikkelig tak i drakten til Henrik Robstad. Robstad falt, dommer Trond Ivar Døvle pekte på straffemerket og svenske Dulee Johsnon gikk fram.

Fra krittmerket gjorde midtbanespilleren ingen feil, og Start ledet 1-0! Johnson løp rett bort til Steinar Pedersen og ga treneren en god klem.

Start så mye mer solide ut enn de har gjort på lenge i starten av kampen. Andreas Hollingen styrte spillet på midtbanen og gjorde en manns jobb defensivt, mens Dennis Antwi på topp viste at han har kvaliteter som vil bli gode å ha for et lag som sliter med å styre kamper.

Odd tok mer og mer over spillet, og spesielt Starts høyreside slet med Odd-kjøret som tok seg opp utover i omgangen. Men Start kom seg gjennom til pause med ledelse.

Frispark til Opdal før utligningen?

Den ledelsen fikk ikke vare lenge. Fem minutter inn i den andre omgangen satt 1-1. Opdal reddet et skudd fra Olivier Occean. Det så ut som keeperen fra Odda holdt skuddet, men så lå den i bena på Bentley som enkelt satte inn scoringen. Opdal ville ha frispark, da han mente han fikk ballen sparket ut av hendene, men det ville ikke dommer Døvle høre på.

Etter scoringen ville begge lag framover. Mye fram og tilbake, men ingen av lagene klarte å skape de helt store sjansene. Pedersen valgte til slutt å ta ut Daniel Aase for Robert Sandnes.

Ingen av lagene klarte å etablere noe spill, og kampen var lenge helt åpen.

Occean ble for sterk

Med 20 minutter igjen å spille satte Odd press på Start, og det ble mer og mer som handlet om bortelaget. Start holdt godt unna, men det virket til slutt som det bare var et spørsmål om tid før scoringen skulle komme.

Åtte minutter før slutt kunne ikke Start stå imot lenger. Olivier Occean er et monster i luftrommet, og mot lille Robert Sandnes var det aldri tvil. Opdal var sjanseløs, og Odd hadde snudd det.