Start-keeperen ser ut til å fortsette i mål under det nye trenerregimet. Søndag blir det første test på hva trenerbyttet har gjort med laget i den viktige bunnkampen borte mot Sarpsborg 08. — Hvordan har denne uka vært for deg?

— Den har vært fin den. Bård har erfaring med forsvarsspill og forsvarsjobbing, både kollektivt og individuelt. Det har vært veldig nyttig, sier Opdal.

Start har sluppet inn 21 baklengsmål på sine sju siste kamper, som alle har endt med tap.

— Det er lurt å begynne med å slippe inn minst mulig mål. Sjanser vil man alltid få i hver kamp, så dersom man forsvarer seg godt og jobber bra i den organiseringen, er det lettere å få til et offensivt spill, sier Opdal.

Viktig kamp

— Må dere vinne på søndag?

— Må og må. Det er en kamp vi har veldig lyst til å vinne, og det er en veldig viktig kamp. Får vi et godt resultat og en god prestasjon der, så er det mer enn tre poeng kanskje. Det kan gi oss en boost, sier Opdal, og legger til at Start er mer opptatt av prestasjonen enn resultatet.

— Klarer vi å få til noe solid, og noe som ser bra ut, tror jeg vi skal klare å ta nok poeng på de åtte siste kampene til at det skal gå veldig bra. Det er heller den inngangen vi må ha til det, sier Opdal.

- Hvor mange kamper må dere vinne for å holde plassen?

— Det har jeg ikke tenkt på, eller ofret en tanke. Nå er det gode gamle «én kamp av gangen», og vi skal ha fokus på å bedre prestasjonen, så kommer resultatene, sier Opdal.

Dersom Start taper søndag, rykker laget ned på kvalifiseringsplassen i eliteserien, i og med at Tromsø og Mjøndalen møtes. Start har 19 poeng, det samme som Mjøndalen, men er foran på målforskjellen. Tromsø, som ligger rett under nedrykksstreken, har 18 poeng.

— Vi kan ikke tenke på de andre. Vi må være disiplinerte, og ha fokus på de tingene som er viktig å jobbe med, sier Opdal.

Tre eller fire seiere

Rolf Daniel Vikstøl må stå over kampen på grunn av karantene, men understreker viktigheten av oppgjøret.

— Det er en ekstremt viktig kamp, og vi bør helst ha tre poeng. Det blir viktig å ikke tape, i hvert fall, sier han.

Da det var 11 kamper igjen, uttalte venstrebacken at Start trolig måtte vinne fire av de 11 siste for å holde plassen. Nå gjenstår det åtte.

— Vi bør i hvert fall ha tre eller fire seiere, for å være 100 prosent sikret. Det kommer selvfølgelig an på hvordan de lagene under oss gjør det, sier Vikstøl.

Sannsynlig Start-lag (4-4-2): Håkon Opdal – Robert Sandnes, Michael Christensen, Jørgen Hammer, Gudmundur Kristjansson – Espen Hoff, Kristoffer Ajer, Erlend Segberg, Espen Børufsen – Mads Stokkelien, Lars-Jørgen Salvesen.