Mjelde og Start skal være enige om at det ikke er hensiktsmessig at han fortsetter som hovedtrener for Start. Etter det Fædrelandsvennen vet ble det fredag diskutert en sluttavtale mellom partene. Spørsmålet nå er når nyheten skal presenteres og hvordan den skal presenteres.

Administrerende direktør Even Øgrey Brandsdal ønsker ikke å kommentere Fædrelandsvennens opplysninger. Styreleder i Start, Magne Kristiansen, henviser til Brandsdal.

Start-trener Mons Ivar Mjelde har ikke besvart Fædrelandsvennens henvendelser. Assistenttrener Odd Berg vil ikke kommentere noe rundt situasjonen i Start eller egen fremtid i klubben.

Trolig går Start ut med nyheten om Mjeldes avgang over helgen. Etter det Fædrelandsvennen vet kommer Mjelde som avtalt til Kristiansand mandag, trolig for å delta på en pressekonferanse. Spillerne er denne helgen spredd for alle vinder, og samles ikke igjen før trening mandag morgen.

Etter det Fædrelandsvennen erfarer hadde Start-leder Even Øgrey Brandsdal et møte med Start-trener Mons Ivar Mjelde i Bergen fredag.

Mjelde tok denne uken fri fra Start-jobben og reiste hjem til familien på Osterøy utenfor Bergen. Eliteserien har spillefri på grunn av landslagsaktivitet.

Brandsdal vil verken avkrefte eller bekrefte Fædrelandsvennens opplysninger om at han landet på Kjevik med et Widerøe-fly fra Bergen klokken 10.13 i formiddag.

KOM FRA BERGEN?: Starts direktør Even Øgrey Brandsdal ankom Sparebanken Sør Arena litt før 11 fredag. Etter det Fædrelandsvennen vet har han vært i Bergen. Foto: Kjartan Bjelland

Forholder seg til kontrakten — Hvor har du vært? Har du vært i Bergen og hatt samtaler med Mjelde?

— Det har jeg ingen kommentar til, svarte Brandsdal.

Start har slitt voldsomt den siste perioden og står med syv strake tap i eliteserien – det siste 1-3 mot Haugesund sist søndag.

–Hvis noen i Start mener jeg står i veien for at vi ikke vinner fotballkamper, så må de komme å si det til meg. Så kommer vi nok til en enighet, sa Mjelde i mixed zone etter kampen mot Haugesund søndag.

Lengst-sittende siden Skistad

Mjelde kom inn som hovedtrener sommeren 2011, og han har vært den lengst-sittende Start-treneren siden Brede Skistad (1990–1994).

47-åringen tok over Starts på nedrykksplass da han kom, og sesongen endte med nedrykk til 1. divisjon. Året etter vant Start 20 av 30 kamper, og rykket opp i eliteserien igjen.

Siden har laget variert veldig i prestasjonene under Mjelde, og det har vært bunnstrid hvert år siden.

Før årets sesong ble det klart at Start måtte kutte mellom åtte og ni millioner i kostnader, noe som førte til at klubben kvittet seg med flere av sine beste spillere.

Sist seier 4.juli

Laget åpnet årets sesong bra, men har falt som en stein i sommer.

Sist seier kom mot Stabæk 4.juli, bare noen dager etter at det ble allmenn kjent at Mjelde ikke fortsetter utover 2015-sesongen.

Bård Borgersen, som allerede er i klubben, vil trolig være et naturlig valg dersom Start kvitter seg med Mjelde og går for en midlertidig trener.

— Jeg har ikke hørt noe, og dersom Mons ikke fortsetter er det overraskende for meg, sa Borgersen fredag formiddag.