Opprykket til eliteserien kan bli avgjort i minusgrader. Opprykket til eliteserien kan bli avgjort i minusgrader.

Slaget om Sørlandet: Melder fem minus i Grimstad på kampdag

Banemester: — Da får vi en utfordring.

Levermyr Stadion har ikke undervarme, det kan by på problemer når første oppgjør mellom Jerv og Start spilles lørdag.

— Blir det iskaldt kan det bli vanskelig, men det skal ganske mye til for at det ikke skal gå. Vi kan legge noe over banen, sier banemester på Levermyr, Rolf Torsvik.

Til helgen er det duket for første akt av duellen mellom Jerv og Start. Vinneren over to oppgjør hjemme og borte får spille i eliteserien neste sesong. Nå kan altså været bli et problem.

I Grimstad har de ikke varme under gresset, og Yr melder opp mot fem minusgrader i Grimstad natt til lørdag. Kampen går allerede klokken 12 på formiddagen. Er gressmatten våt, kan det bli frost.

— Da får vi en utfordring, sier banemester Torsvik.

— Men jeg tror det skal gå, legger han til.

Dommeren avgjør

Det er dommeren som vil avgjøre om det blir kamp.

— Vi må få maks ut av baneforholdene her. Vi har brukt duk om våren, så jeg vil nok foreslå at de får lagt det på her, sier sportslig leder i Jerv, Cosmo Colett.

— Hvis det går fra regn og overvann, til frost over natta, så kan det bli litt spennende, men vi løser det, sier Colett.

— Har dere en alternativ bane?

— Ja, det er selvfølgelig det, og det er i Kristiansand. Vi er innstilt på å få til noe her, men vi får se når det nærmer seg. Til slutt så er det dommeren som bestemmer. Vi skal i hvert fall gjøre vårt, sammen med kommunen, med å gjøre banen klar. Vi er nødt til det.

Jerv forbederer seg på naturgress

Jerv har planlagt å trene på naturgresset på Levermyr hele uka. Mandagens trening er klokken 15.00, og blir en kort restitusjonsøkt.

I Start er de forberedt på vanskelig baneforhold i Grimstad. Men i motsetning til Jerv kommer trolig Start til å trene på kunstgresset på Sparebanken Sør Arena hele uken. Den første økten denne uken ble gjennomført i Kristiansand mandag formiddag.

— Vi har ikke lagt noen andre planer. Vi har tidligere vært komfortable med å gå rett på naturgress, det tror jeg vi er igjen, sier Start-trener Bård Borgersen.