Islendingen var dagens mann på Åråsen med sitt hatrick da Lillestrøm nedsablet Start 4-1. Men det spørs hvor lenge kanarifansen kan juble for hans scoringer.

Kontakt med klubber på Island

Kontrakten hans går nemlig ut etter sesongen, og 29-åringen holder døra åpen for andre klubber.

— Jeg er ute av kontrakt nå, og kommer til å se på de tilbudene som kommer. Jeg har fått signaler om at de ønsker meg med videre her, men situasjonen er litt vanskelig økonomisk i klubben så vi får se, sier Palmason.

Lillestrøm-spilleren som har scoret 7 mål i årets eliteserie forteller at han allerede har hatt kontakt med klubber i hjemlandet sitt Island, men fortsetter gjerne karrieren sin i Norge.

— Jeg har hatt kontakt med klubber på Island, men foreløpig ingen her i landet. Vi har vært her i Norge i seks år og trives godt, sier han og legger til at en eventuelt ny klubb i Norge må stemme i forhold til familesituasjon.

Palmason er ikke fremmed for å flytte fra Oslo-området.

— Jeg ønsker å fortsette en plass det passer for meg og for familien. Det spiller ingen rolle hvor det er, forklarer han.

Treneransettelse mye å si for avgjørelsen

Mot Start på Åråsen var Palmasson lysende og noterte seg for tre scoringer. Islendingen var aktiv og en konstant trussel for sørlendingene med sin bevegelighet i og rundt Starts sekstenmeter.

Og han fikk stående ovasjoner fra kanarifansen som gjentatte ganger sang navnet hans. Med prestasjoner som mot Start ønsker nok de trofaste Lillestrøm-tilhengerne at Palmason skal fornye med kanarifuglene.

Men en avtroppende Magnus Haglund og usikkerhet rundt trenerspørsmålet foran neste sesong, gjør at 29-åringen også følger nøye med på hvem som blir ny trener i klubben før han eventuelt binder seg for nye år på Åråsen.

— Man tenker på hvem som blir trener. Man vil ha en trener som vil spille bra fotball og fortsette den positive utviklingen som Haglund har satt i gang. Det er klart at det har noe å si for meg hvem som blir ansatt som trener her, poengterer han.

Ros fra Haglund

Lillestrøm-trener Haglund var forøvrig full av lovord om sin Islandske hatrick-helt.

— Palmi spiler en fantastisk kamp. Han scorer tre mål og er veldig involvert i spillet vårt. Han gjør alltid en fantastisk jobb for laget, så dette var veldig fortjent, forteller Haglund.

HELTEN: Palmi Palmason. Foto: NTB scanpix