Fram Larvik-Start 0-3 (0-0)

LARVIK: Start brukte lang tid på å fjerne spenningen mot Fram, men vant til slutt komfortabelt.

— Jeg synes vi opptrer profesjonelt. Vi slipper lite til bakover. Etter hvert lykkes vi med noen offensive ting, og da ser vi hva som skjer. Da får spillerne senket skuldrene, og det ser ut som vi har bedre tid og overblikk, sier Steinar Pedersen, Starts trener, fornøyd til Fædrelandsvennen.

Se vår sending etter kampen øverst i saken!

— Det er bra å vinne, det har ikke blitt så mange seiere i det siste. Det var en tøff 2. runde-kamp, men det gikk bra til slutt. Jeg synes vi gjør en god kamp, sier Eirik Wichne til Fædrelandsvennen rett etter kampslutt i Larvik.

Han scoret sitt første Start-mål på A-laget da han satte inn 3-0 mot drøye ti minutter før slutt.

— Det betyr mye. Det er alltid gledelig å få en scoring, det er lenge siden. Jeg gjorde en vending og tuppet den i hjørnet, sier Wichne.

Se scoringene fra kampen (saken fortsetter under videoen):

Start styrte

Start tok kommandoen i åpningen i Vestfold, og styrte spillet de første minuttene.

Kampens første halvsjanse var det imidlertid Fram som sto for da Erik Rosland fyrte av fra 20 meter, men ballen gikk to meter utenfor stolpen til Sean McDermott som fikk vikariere for Håkon Opdal i Start-buret. Ellers stilte Start relativt toppet, kanskje uten en Gudmundur Kristjansson.

Chidiere Chijioke Nwakali og Kristoffer Vassbakk Ajer hadde hvert sitt skuddforsøk som ble blokkert. Før endelig Mathias Rasmussen fikk til et godt skudd etter glimrende oppspill fra Nwakali.

Unggutten vendte opp, og fikk Nielsen til å slenge seg i full strekk og det ble med corner for Start. Sørlendingene hadde mange dødballer i første omgang, men Petter Belsviks gutter forsvarte seg godt.

Stor Sigurdsen-sjanse

Første omgangs største hadde Lasse Sigurdsen da han snappet opp en tversoverpasning i Frams forsvar. Spissen satte full fart alene mot Nielsen. Kanskje for fort i noens øyne, for Mathias Rasmussen kom helt alene i en bedre posisjon, men Sigurdsen gikk selv og bommet alene med Kenneth Nielsen.

Noen minutter senere hadde Mathias Rasmussen et nytt skudd fra omtrent 20 meter, men denne gangen gikk ballen en meter over målet til Frams keeper. Frams beste sjanse før hvilen kom fra Markus Naglestad, som prøvespilte med Start i vinter. Han prøvde seg med et frispark fra 20 meter like før pausesignalet, men Sean McDermott reddet fint nede i venstre hjørnet.

Skummelt Naglestad-skudd

Samme Naglestad kom til andre omgangs første skuddmulighet da han fikk stå alene på 18-20 meter. Kristiansanderen prøvde lykken, men igjen var McDermott med på notene for fullt.

Etter 55 minutter forsøkte Eirik Wichne seg med et skudd inne i 16-meteren, men det ble for løst til å sette Nielsen på den store prøven. Få øyeblikk senere var Lasse Sigurdsen alene med keeper etter fint forspill av Rasmussen, men spissens avslutning var svak og han ble tatt av banen til fordel for Gudmundur Kristjansson like etterpå.

Tre raske

Etter 71 minutter satt den for Start. Mathias Rasmussen satte perfekt opp Nwakali alene med keeper, som scoret trygt. Kun minutter senere doblet Robert Sandnes etter nydelig forspill av Nwakali på en fin Start-kontring. Eirik Wichne satte inn 3-0 vakkert med en tupp etter en fin dragning i forkant etter 81 minutter.

Frams krefter tok slutt og Start løp Belsviks menn i stykker. Fram hadde ingenting å slå tilbake med, og Start var nærmere 4-0 enn Fram var 3-1. Austin Ikenna burde scoret etter han kom inn på en corner, men klarte ikke å få ballen i mål. Neste Start-kamp er søndag hjemme mot Strømsgodset.