Fløy-Start 2-1 (1-1)

— Det var greit at dommeren valgte å stoppe kampen. Det begynte å bli farlig å spille utpå der, sier Fløy-trener Tommy Taylor, og får støtte fra Mjelde.

— Det var ikke ideelle baneforhold her, og det var nesten farlig å spille. Det vi fikk ut av det var en bedre relasjon til Fløy skriver Mjelde.

Vanskelige forhold

Kampen mellom Fløy og Start på Sparebanken Sør Arena utviklet seg til alt annet enn en festkveld onsdag. Kraftig snøvær som la seg på banen, gjorde at dommeren allerede i det 67. minutt valgte å avbryte kampen. Da hadde tilskuerne vært vitne til at snøen gjorde spilleforholdene vanskelig, og til tider stoppet pasningene nesten opp i snøen.

— Det ble håpløst til slutt. Det pakket seg fullt av snø under skoene, og det var vanskelig å spille ball, sier Starts kaptein i kampen John Olav Norheim.

AVBRUTT: Start-trener Mons Ivar Mjelde og trenerapparatet fikk lite ut av kampen på Sør Arena. Den ble avbrutt etter 67 minutter. Foto: Pål Wollebæk Jørgensen

Han synes uansett det var gøy å få møte gamle lagkamerater.— Det er alltid gøy å få møte de man har spilt med før, men dem som kom for å se på fortjente bedre enn dette, sier Norheim.

Det var Fløy som kom best i gang i kampen, og allerede etter fem minutter tok de ledelsen etter en keepertabbe av Samuel Dircher, som voktet Starts bur for anledningen. Et innlegg fra Lars Kristian Pedersen så ut til å bli fanget av Dircher, men keeperen glapp ballen, og Fløys Sander Birkeland satte ballen i mål.

- Ville vunnet uansett

Utover i omgangen var det Start som hadde ballen mest, men uten å skape de helt store sjansene. Da kampen så ut til å gå mot pause uten flere mål, fikk Start straffespark. Matthias Vilhjalmsson ble lagt ned innenfor Fløys 16-meter, og dommeren pekte på straffemerket. Vilhjalmsson tok straffen selv, og satte den til venstre for Fløys keeper. Dermed kunne lagene gå til pause på stillingen 1-1. Den andre omgangen startet så og si likt som den første, men denne gangen er det Håkon Buchner som får æren av å sette ballen i mål for Fløy. Dermed stod det 2-1 til Fløy etter 48 minutter. Fløy var også det førende laget i andre omgang, og Start fikk lite til å stemme i snøværet før dommeren altså valgte å avbryte kampen.

Selv om kampen ble avbrutt etter halvspilt omgang tror allikevel Fløy-trener Tommy Taylor at de ville vunnet kampen.

— Jeg synes vi klarer å demme bra opp for truslene i Start, og vi gjør mye bra. Jeg tror vi ville vunnet uansett om kampen hadde blitt spilt ferdig, sier Taylor.

- God erfaring

Starts Fernando Paniagua synes det var utfordrende å spille i snøværet onsdag.

— Det er nok det verste været jeg har spilt i. Det var veldig vanskelig.

Midtbanespilleren vil allikevel ikke klage på snøværet.

— Det var en fin erfaring å ta med seg videre. Vi tok det som en god treningsøkt, avslutter han.

Kampfakta

Sparebanken Sør Arena

Starts lag: Samuel Dirscher- Alex De John (Hans Petter Rolke fra 45 min.), Erlend Segberg(Magnus Hollandvik fra 45 min.), John Olav Norheim, Rolf Daniel Vikstøl (Nickolai Harris fra 34 min.) - Lars-Jørgen Salvesen, Fernando Paniagua, Gummi Kristjansson (Phillip Aukland fra 45 min.), Robert Sandnes (Nikolas Ulset fra 45 min.) Solomon Owello (Joakim Holtan fra 45 min.) -Matthias Vilhjalmsson (Daniel Rakim fra 45 min.).

Fløys lag: Henrik Reite Hansen- Marius Johansen, Marius Andersen, Andreas Jacobsen, Håkon Buchner- Jordan Brown, Jon Dollery, Lars Kristian Pedersen, Sander Birkeland (Øyvind Skjesol fra 61 minutter) , Robert Skårdal og Reece Dobson.

Mål: Sander Birkeland 1-0 5 min., Matthias Vilhjalmsson 1-1 42 min., Håkon Buchner 48 min.