SYLFERSK STARTER: Mathias Rasmussen får trolig sin første kamp fra start denne sesongen når Lillestrøm gjester Sparebanken Sør Arena lørdag kl. 15.30. Her er 17-åringen i aksjon på fredagens trening. SYLFERSK STARTER: Mathias Rasmussen får trolig sin første kamp fra start denne sesongen når Lillestrøm gjester Sparebanken Sør Arena lørdag kl. 15.30. Her er 17-åringen i aksjon på fredagens trening. Foto: Håvard Karlsen

Start med 17-åring på topp mot Lillestrøm

Mathias Rasmussen får trolig sjansen sammen med Mads Stokkelien i lørdagens kamp.

— Det var han jeg testet mest i frontleddet, det er riktig. Han er aktuell, sier Bård Borgersen.

I forrige serierunde, som var Borgersens debut som hovedtrener for Start, spilte Lars-Jørgen Salvesen og Mads Stokkelien sammen på topp. Det fungerte ikke.

Lykke på hjemmebane:

På formasjonstreningen denne uka har Mathias Rasmussen spilt i den hengende spissrollen, og det kan se ut som om Borgersen går for en 4-4-1-1-formasjon mot Lillestrøm lørdag.

— Jeg vet ikke noe endelig før på lørdag, men det ser bedre ut enn på lenge, sier Rasmussen.

Kreativ og fotballklok

17-åringen fra Lyngdal fikk sin debut for Start i eliteserien i 3-3-kampen mot Sandnes Ulf forrige sesong. I år står han bokført med sju innhopp så langt.

— Hvis jeg får muligheten må jeg bare bruke egenskapene mine i den rollen som jeg liker best i mellomrommet. Jeg må være kreativ, og finne løsninger offensivt, sier Rasmussen.

Det spiller ingen rolle for Rasmussen hvem han får med seg på topp.

— Jeg tror jeg kan skape gode relasjoner med hvem som helst, sier Rasmussen.

Fått med deg denne?

Stokkelien, som fortsett venter på sin første nettkjenning denne sesongen, skryter av Starts unggutt.

— Mathias er utrolig fotballklok, og en litt annen type enn meg, Lars-Jørgen og Ikenna. Han er en typisk mellomromsspiss, som er flink til å finne rom, har gode pasningsvalg, og er kanskje litt mer kreativ enn oss andre, sier Stokkelien.

Bedre offensivt?

I forrige kamp mot Sarpsborg 08 leverte Start en svak kamp offensivt.

— Jeg tror han kommer til å løse den rollen veldig godt om han får spille, og det kan godt være at han kan være med på å bidra til at det offensive spillet vårt bedrer seg litt, sier Stokkelien.

Kaptein Rolf Daniel Vikstøl skryter også av den unge lyngdølen.

— Mathias er en god spiller, som liker å ha ballen i beina og finne rommet i mellomrommet. Vi må bruke ham mye der. Han er flink til å snu opp, og spille gjennom til kanten eller spissen. Vi får inn en spiller som kanskje er litt bedre med ballen, sier venstrebacken.

Sannsynlig Start-lag (4-4-1-1): Håkon Opdal – Gudmundur Kristjansson, Michael Christensen, Jørgen Hammer, Rolf Daniel Vikstøl – Espen Hoff, Kristoffer Ajer, Henrik Breimyr, Espen Børufsen – Mathias Rasmussen – Mads Stokkelien.